ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабельні провайдери хочуть захистити дітей від негативного інформаційного впливу

06.12.2011, 06:05
Асоціація «Телекомунікаційна палата України» пропонує внести зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення», якими зобов'язати провайдерів програмної послуги обмежувати доступ до програм, що можуть зашкодити саме дітям. Таку пропозицію 5 грудня під час круглого столу «Як захистити моральність в Україні в інтересах дітей та суспільства в цілому. Думка громадськості» висловила заступник директора асоціації Ірина Козлова.
 

«Це не тільки еротика, це й спеціалізовані канали жахів, до яких сьогодні для дітей відкритий доступ цілодобово, - відзначила пані Козлова. - Провайдери не можуть впливати на контентне наповнення каналів, до яких вони надають доступ, але можуть забезпечувати захист дітей від каналів, які заявляють себе, як спеціалізовані. Провайдер може закрити кодом канал для дорослих, але не може закрити загальнонаціональний канал, який показує сцени вбивства в кримінальній хроніці. Тому ми пропонуємо, якщо канал можна закодувати, то робити це, якщо ж до каналу надається доступ у відкритому форматі, то такі програми мають бути доступними тільки після 24-ї години».

За її словами, на сьогодні через законодавчу колізію у кабельних операторів склалася ситуація, коли, з одного боку, вони хочуть і можуть виконувати норми закону про забезпечення захисту дітей, а з іншого боку, таких норм просто не існує.

Загалом учасники круглого столу констатували незадовільний стан захисту моралі, але спільну резолюцію заходу ухвалити не змогли. Проект резолюції наголошував на недоцільності ухвалення законопроекту № 7132, що пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі». І навіть більше - документ рекомендував парламенту скасувати існуючу редакцію цього закону.

Проти такої резолюції виступили представники релігійних громад, які вважають, що Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК) за кілька років зробила багато корисного для захисту суспільної моралі.

Протилежної від релігійних діячів точки зору дотримувалися інші учасники круглого столу. Зокрема, серед тих, хто категорично проти захисту суспільної моралі шляхом правових норм був професор Інституту журналістики, президент Академії української преси Валерій Іванов, який назвав це «правовим невіглаством». А глава Східноєвропейського інституту проблем медіа Ольга Большакова переконана, що проект нової редакції закону про захист суспільної моралі «містить велику кількість лицемірних норм».

Одностайними всі були тільки в тому, що потрібні зміни в законодавстві, які б захищати дітей від негативного інформаційного впливу.

Ініціатором круглого столу була громадська рада при Держкомтелерадіо, повідомляє Телекритика.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!