ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти “Лиманської сторони” повідомляють про тиск

23.06.2017, 15:41

Журналіст видання “Лиманська сторона” (місто Лиман Донецької області) Роман Пунін повідомляє про системний тиск та розповсюдження неправдивої інформації про нього та колегу Віолету Цуркан на одному з місцевих сайтів. Про це він розповів представниці ІМІ у Донецькій області.

За його словами, нещодавно було створено сайт lyman.info, на якому періодично публікуються статті, в яких журналістів звинувачують у сепаратизмі. Цей тиск чиниться з боку міської влади та її прихильників, вважає Пунін та журналісти видання.

Як зазначив Пунін, така кампанія проти них почалася після публікацій, що стосувалися міського голови Петра Цимідана.

“Після декількох наших публікацій, що викривають діяльність міського голови і наближених до нього людей, був створений сайт. На сайті йде вибілювання мера міста з неправдивою інформацією щодо мене та моєї колеги, Віолети Цуркан. Остання стаття перейшла усі межі. В ній нас звинувачють у пропаганді “ДНР” під час окупації міста у квітні-травні 2014 року. Стиль такий, що, не надавши будь-яких конкретних фактів, нас зробили побічниками “русского мира”, вилили багато багнюки. Ця стаття була розповсюджена сином міського голови по багатьох інформаційних групах області і навіть у “ДНРівських. Ця стаття викликала багато коментарів на їх сторінці у ФБ, які спрямовані на погрозу нашому життю. Так ми їх сприймаємо”, - розповів Роман Пунін представниці ІМІ Юлії Гаркуші.

У статті на “Лиман.інфо” під заголовком “На референдум як на свято” від 20 червня 2017 року та підзаголовком “Розслідування до 3-річчя визволення Лиману. Чому сепаратисти й досі працюють у лиманських ЗМІ?” авторка Галина Шевченко пише, що Пунін пропагував сепаратистські ідеї. При цьому вона наводить скрин-копії статей з газети “Лиманська сторона”, що їх підписано Пуніним та Цуркан. Водночас Роман Пунін зазначив представниці ІМІ, що діяльність газети “Лиманська сторона” та їх статті перевіряли, але не знайшли нічого кримінального, як і у нинішній журналістській діяльності. “Нашу діяльність перевіряли поліція, СБУ та теперішній нардеп Костянтин Матейченко, коли він був в.о. міського голови після звільнення міста. Справді, один з позаштатних журналістів, Євген Фроленко, був прямим прихильником цих “республік” і наразі перебуває у Росії”, - сказав він.

Як розповів Пунін, саме цю статтю з “Лиман.інфо” Петро Петрович Цімідан, син чинного міського голови Лиманської громади, поширював у Фейсбук по групах Донецької області сам особисто. У коментарях під публікацією лунали заклики “повісити” недбайливих журналістів.

На сайті lyman.info немає ані адреси редакції, або будь-яких вихідних даних. Виходячи з першої публікації на сайті, створено його наприкінці травня, тим часом відмічено і перший пост у спеціально створеній під сайт групі у Фейсбуці, зазначає представниця ІМІ.

Як повідомляє редакція “Лиманської сторони”, атака на журналістів видання почалася після проведення низки розслідувань про доходи міського голови і розкриття схем відмивання бюджетних коштів у Лимані. Зокрема, йдеться про матеріал від 2 грудня 2016 року “Хто з ким в Лимані “дружить” за бюджетні гроші, або, як “заробити” півмільйона”. А також матеріал від 14 червня 2017 року “Суд наклав арешт на майно міського голови Лимана”.

Liked the article?
Help us be even more cool!