ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Івано-Франківщини заявляє, що його вдарив депутат облради

06.02.2017, 12:53

3 лютого у Печеніжинській селищній раді (Івано-Франківська область) під час наради з перевізниками між журналістом видання “Вільне.інфо” Євгеном Гапичем та депутатом Івано-Франківської облради Дмитром Лащуком виник конфлікт. Як заявляє журналіст, в ході словесної перепалки депутат його вдарив. Про це повідомляє видання “Дзеркало Коломиї”.

“Під час засідання я тихо розмовляв зі знайомим, але Дмитро Лащук сказав мені: “Тихо будь”. Але я нікому не заважав, розмовляв пошепки. Почалася словесна перепалка і він каже мені: “Давай вийдемо поговоримо”. Як тільки ми вийшли, він зі всієї сили вдарив мене у живіт. Це бачили десь 10 осіб, які знаходилися на той час у фойє, серед них і журналісти”, – розповів Євген Гапич.

У свою чергу Дмитро Лащук переконує, що не нападав на журналіста. “Під час наради Євген Гапич голосно розмовляв з кимось, я зробив його зауваження, кажучи: “Женя, будь ласка, трохи тихіше”. На що він мені відповів: “Закрий рот, пішли поговоримо”. Це чули всі присутні. Я не вдарив його. У фойє просто відбулася словесна перепалка. Є свідки, які можуть це підтвердити”, – заявив депутат.

Після інциденту журналіст викликав поліцію та написав заяву на Дмитра Лащука за перешкоджання журналістській діяльності.

Журналіст повідомив представнику ІМІ в Івано-Франківській області, що знаходився на засіданні з редакційним завданням: висвітлити переговори між перевізниками та владою, що стосуються питання підвищення тарифів на пасажирські перевезення у громадському транспорті.

“В залі було гамірно, я тихо спілкувався з головою ГО “Золоті Леви Чорної сотні” Іваном Григорівим, який був одним з ініціаторів акції протесту проти підвищення тарифів. Дмитро Лащук чомусь звернувся саме до мене: “Тихо будь”. Оскільки, я нікому не заважав і розмовляв пошепки, мене така реакція здивувала. Між нами почалася словесна перепалка. Дмитро Лащук сказав: “Давай вийдемо поговоримо”. Ми вийшли за двері, після чого він зі всієї сили вдарив мене у живіт”, – розповів ІМІ Євген Гапич.
Після інциденту журналіст викликав поліцію та написав заяву на Дмитра Лащука посилаючись на 171 статтю ККУ “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.125 ККУ “Умисне легке тілесне ушкодження”.

Євген Гапич повідомив, що медіа-юристи будуть вимагати перекваліфікації провадження на ч.2 ст.345-1 “Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності”.
Слідство проводить допити 3 свідків.

Раніше конфліктів з депутатом Івано-Франківської облради Дмитром Лащуком у Євгена Гапича не було. Євген вважає, що останні події можуть бути наслідком його роботи, як журналіста. Зокрема, через дві статті, які вийшли у липні 2016 року і 30 січня 2017 року.

Показується 16559064.jpg

Як повідомляв ІМІ, у січні 2016 року журналіст Євген Гапич повідомляв про погрози з боку позафракційного депутата Коломийської міської ради Ігоря Ільчишина.

На фото - Євген Гапич (ліворуч) і Дмитро Лащук

Фото - Дзеркало Коломиї, Євгена Гапича

Liked the article?
Help us be even more cool!