ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ймовірного фігуранта в справі Шеремета привезли до Києва

22.11.2019, 11:05
Фото – Соня Лукашова, УП
Фото – Соня Лукашова, УП

Печерський райсуд Києва продовжив арешт ветеранові АТО Владиславу Грищенку, підозрюваному в замаху на вбивство в Івано-Франківській області та ймовірному фігурантові справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Таке рішення суд ухвалив 22 листопада,  повідомляє “Українська правда”.

Прокурор просив продовжити арешт на два місяці. Однак суддя задовольнила його прохання частково, залишивши ветерана під вартою до 16 грудня.

Захист просив відправити Грищенка під домашній арешт, аргументуючи це тим, що він не збирається переховуватися чи тиснути на свідків, має нагороди за участь в АТО та поранення.

Адвокат та сам Грищенко наголосили, що його затримували на особистій автівці з іменними номерами, тобто він не ховався від слідства.

Захисник також сказав, що “прокуратура намагається прив’язати” його підзахисного до справи вбивства Шеремета. 

Під час засідання суддя також звернула увагу, що в матеріалах слідства вказано про плани повідомити про підозру ще одному фігурантові справи Івану Вакуленку. Однак Вакуленко помер у жовтні. Прокурор не зміг пояснити цю розбіжність.

Сам Грищенко, якого у вересні взяли під варту в Івано-Франківську, у суді повідомив, що вночі з 21 на 22 листопада його перевезли до Києва.

Водночас адвокат Грищенка не встигла приїхати з Івано-Франківська. Атовець виступив проти проведення засідання без свого захисту, і йому надали безкоштовного адвоката.

Підтримати Грищенка в суді прийшли його рідні та друзі, зокрема бійці АТО.

Як нагадує видання, Владислава Грищенка затримали 24 вересня 2019 року, його дружину Інну – 5 листопада. Обох суд узяв під варту на час розслідування. Їх підозрюють у замовному замаху на вбивство мешканця Івано-Франківської області.

На початку листопада УП дізналася, що слідство, ймовірно, пов’язує Грищенків зі справою вбивства журналіста Павла Шеремета.

Водночас наразі подружжя атовців офіційно підозрюють лише в справі івано-франківського злочину. Однак наприкінці жовтня розслідування справи Грищенків передали з регіону до Головного управління Національної поліції.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував.

23 липня 2019 року очільник Нацполіції Сергій Князєв під час звіту перед Президентом України Володимиром Зеленським заявив, що вбивство Павла Шеремета досі залишається нерозкритим.

23 липня 2019 року голова Національної поліції Сергій Князєв доповів Президентові України Володимиру Зеленському секретну інформацію щодо стану розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

23 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський після ознайомлення із секретними матеріалами про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

У листопаді 2019 року Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка повідомив, що затримання подружжя ветеранів АТО Владислава та Інну Грищенків відбулося не у зв’язку з розслідуванням убивства журналіста Павла Шеремета. Проте їхня причетність до вбивства журналіста перевіряється так само, як і іншого кола осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!