ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбивство Шеремета залишається нерозкритим - Князєв

23.07.2019, 14:54
Фото - Reuters

Однією з головних версій вбивства журналіста Павла Шеремета є особиста розправа, пов'язана з його професійною діяльністю. Злочин досі залишається не розкритим.

Про це 23 липня заявив очільник Нацполіції Сергій Князєв під час звіту перед Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє 24 канал.

За його словами, правоохоронці розглядали одним з головних підозрюваних екс-співробітника СБУ, але його причетність до справи так і не була доведена.

Також Князєв повідомив, що за три роки розслідування вбивства Шеремета правоохоронці провели великий обсяг роботи з метою встановлення замовників, організаторів та виконавців злочину.

“Однак злочин досі залишається не розкритим. Ми розуміємо, що суспільсвто чекає саме результатів та прізвища осіб, причетних до цього злочину. Але зараз поки передчасно їх називати”, – він.

Також Князєв додав, завдяки експертизам вдалося визначити, що злочинці використали саморобний радіокерований безоболонковий вибуховий пристрій з елементів міни МОН-50. Її прикріпили до дна автомобіля журналіста двома неодимовими магнітами.

Під час розслідування силовики вилучили відеоматеріали з понад 200 камер спостереження та отримали детальну інформацію про маршрут злочинців і осіб, які могли готувати та виконувати замах на вбивство.

На одному з відео слідчі встановили момент закладення вибухівки під автівку Павла Шеремета. Злочинці свідомо одяглись так, аби, фактично, унеможливити розпізнання індивідуальних рис на відео.

Так само правоохоронцям вдалося втсановити рух особи, яка натиснула на активацію вибухівки у день вбивства журналіста. Особа зупинилась, аби чітко бачити, як рухався транспорт покійника, поки той був у радіусі дії дистанційної активації вибухівки.

“Слідством висунуто версію, що підставою для злочину була професійна діяльність Шеремета на територіях України, Білорусі та Росії. Також підставами для злочину можуть бути бажання дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні”, – підкреслив Сергій Князєв.

Як повідомляв ІМІ, 20 липня 2019 року головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва озвучила на акції пам’яті Павла Шеремета заяву родичів та колег журналіста, які чекають від Президента України Володимира Зеленського кроків, які могли б дати новий імпульс розслідування вбивства журналіста і вважають що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генпрокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв мають піти у відставку.

20 липня 2019 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що правоохоронні органи роблять все можливе щодо розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета, у справі якого з’явилися “гарячі версії”.

19 липня 2019 року директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив, що підозрювані у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета ще не встановлені.

У Києві 20 липня 2019 року на місці загибелі журналіста Павла Шеремета відбудеться акція пам’яті “Хто вбив Павла? Три роки без відповіді”.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

24 липня 2017 року Головне слідче управління Національної поліції засекретило всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, було ухвалено постанову про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство “Інформаційні судові системи”) зобов’язане обмежити в Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до рішень, ухвалених слідчими суддями Печерського районного суду Києва з клопотанням у кримінальному провадженні.

22 вересня 2017 року Головне слідче управління Нацполіції заявило, що засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, “які беруть участь у кримінальному судочинстві”.

27 лютого 2018 року “Українська правда” опублікувала заяву засновниці видання Олени Притули до Генерального прокурора України Юрія Луценка, у якій вона вимагає розслідувати загибель журналіста Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.

Раніше цивільна дружина вбитого журналіста Павла Шеремета Олена Притула подала до Печерського райсуду Києва скаргу, у якій вимагає визнати її потерпілою та скаржиться на бездіяльність генерального прокурора Юрія Луценка у справі про вбивство 20 липня 2016 року.

У серпні 2018 року слідство у справі про вбивство Павла Шеремета повідомило, що не встановило у злочині ознак терористичного акту.

Liked the article?
Help us be even more cool!