ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Jmama ІМІ запускає новий сезон з безпеки журналістів

15.02.2021, 15:00

Онлайн-ресурс ІМІ Jmamа, метою якого є дбати про безпеку журналістів, здійснив ребрендинг і запускає свою роботу у 2021 році.

Цього року сайт Jmamа планує присвятити особливу увагу викликам кібербулінгу, фізичної агресії проти журналістів та юридичній допомозі. 

Керівниця кампанії ІМІ з безпеки Ірина Земляна залучатиме незалежних високопрофесійних спеціалістів з безпеки, які готуватимуть корисні для журналістів матеріали. Статті будуть зібрані в розділах "Оцінка і планування ризиків", "Перша домедична допомога для журналістів", "Технічне забезпечення журналістів", "Кібербезпека" та "Юридична допомога".

Також на сайті можна буде пройти електронні тести та оцінити свій рівень безпеки, щоб зрозуміти, яких знань вам бракує.

Фото – Vlad Karpovich / Pexels

"Після початку активних бойових дій на Сході України ми помічали, що безпека у медійників асоціюється саме з військовими діями. Але порушення прав журналістів стаються здебільшого в мирних містах. Безпека – це повсякденна робота, і пізно починати про неї турбуватися, коли щось уже сталося. Потрібно постійно освіжати знання, щоб бути готовими до нових безпекових викликів. Тому сайт з безпеки Jmama – це місце, де постійно турбуються про безпечне журналістське життя", – заявила експертка з безпеки ІМІ Ірина Земляна.

Як повідомляв ІМІ, у 2020 році Інститут масової інформації зафіксував 229 випадків порушення свободи слова в Україні (243 порушення прав журналістів у 2019-му). Основним викликом для роботи журналістів в Україні лишається фізична агресія, на яку припало 172 випадки порушень. 

ГО "Інститут масової інформації" має величезний досвід у сфері безпеки журналістської діяльності починаючи з часів Революції гідності, коли ІМІ забезпечив понад тисячу журналістів шоломами, жилетами, респіраторами, пневматичними окулярами.

З початком російської агресії ІМІ створив першу в Україні безкоштовну Бібліотеку безпеки, в межах якої понад 500 українських та іноземних журналістів скористалися бронежилетами класу 4+, кевларовими шоломами та змогли безпечно висвітлити події в гарячих точках.

ІМІ провів понад 10 тренінгів з безпеки, включно з тренінгами на полігонах, та за участю висококваліфікованих іноземних тренерів. Інститут масової інформації випустив два посібники з безпеки "Журналіст і (не)безпека" та "Робота під PRESSом", у яких акумульовано найактуальніші поради з безпеки від професіоналів та досвідчених журналістів. 

Нагадаємо, в ІМІ працює безкоштовна гаряча лінія для медійників. Для отримання консультації телефонуйте за номером (050) 447-70-63 і пишіть на [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!