ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ірландія оштрафувала WhatsApp на €225 млн за порушення правил конфіденційності

02.09.2021, 18:00
Фото – yuz.uz
Фото – yuz.uz

Голова Комісії з питань захисту інформації Ірландії Хелен Діксон оштрафувала компанію WhatsApp на 225 млн євро за чотири порушення Загального регламенту захисту даних Євросоюзу щодо конфіденційності даних користувачів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Irish Times.

“Усі чотири порушення, на мій погляд, мають дуже серйозний характер”, – заявила Діксон.

Зазначається, що спочатку Діксон запропонувала оштрафувати WhatsApp на 30–50 мільйонів євро. Проте регулятори із захисту персональних даних з восьми країн Євросоюзу оскаржили її пропозицію в Європейській раді із захисту даних, яка, своєю чергою, й наказала главі ірландського регулятора збільшити суму штрафу.

У WhatsApp уже заявили, що оскаржать сьогоднішнє рішення.

За даними Yahoo News, ірландський регулятор розпочав розслідування щодо WhatsApp ще в грудні 2018 року з метою перевірити, чи виконав месенджер свої зобов'язання щодо дотримання Загального регламенту захисту даних Євросоюзу – повідомляти своїм користувачам щодо використання їхніх даних. Це, зокрема, охоплювало інформацію про обмін даними між WhatsApp та іншими компаніями Facebook.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня групи споживачів у ЄС подали скаргу до Єврокомісії на WhatsApp, заявляючи, що месенджер несправедливо змушує користувачів приймати нове оновлення конфіденційності, та називаючи це порушенням правил блоку.

4 січня месенджер WhatsApp сповістив користувачів, що передаватиме їхні персональні дані компанії Facebook. Передавати WhatsApp може реєстраційні дані акаунту, зокрема номер телефону, дані про транзакції, взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

Користувачі мали погодитися на нову угоду до 8 лютого, інакше WhatsApp просто припинить у них працювати.

Проте WhatsApp вирішив перенести дату оновлення угоди користувачів до середини травня після того, як люди почали масово переходити до конкурентних платформ, зокрема Telegram.

WhatsApp повідомив, що вимкне можливість надсилати повідомлення для всіх користувачів, які не приймуть нових умов користування до 15 травня.

У червні WhatsApp повідомив, що не обмежуватиме функцій акаунтів, власники яких відмовилися прийняти нову політику конфіденційності.

Liked the article?
Help us be even more cool!