ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інститут демократії ім. Пилипа Орлика розробив відеокурс про свідоме споживання медіа під час війни

Громадська організація “Інститут демократії імені Пилипа Орлика” (ІДПО) підготувала відеокурс “Медіапутівник: Як розпізнавати якісну інформацію та чому це важливо?”. Про це ІМІ повідомила пресслужба організації.

Відеокурс складається з дев’яти коротких відеолекцій, які пояснюють, що таке якісний медіапродукт, якими є стандарти інформаційних повідомлень, як найчастіше медіа маніпулюють свідомістю споживачів, і надає інструменти для самостійної перевірки достовірності інформації. 

Кожна з дев’яти відеолекцій присвячена одній темі й триває в середньому сім хвилин. 

Організатори курсу радять послідовно подивитися всі частини, щоб отримати певне “перезавантаження” сприйняття функцій та можливостей впливу на споживача з боку сучасних медіа, а також навчитися відрізняти якісне від неякісного та самостійно перевіряти інформацію.

“Ці відео – наш внесок в інформаційний спротив російській пропаганді, фейкам, дезінформації в жорстокій війні Росії проти України. Ми віримо, що багатьом людям наші пояснення і поради стануть корисними, допоможуть орієнтуватися в інформаційному просторі, розвинути критичне мислення, переконають не використовувати інформацію із сумнівних джерел”, зазначила виконавча директорка ІДПО Світлана Єременко.

За її словами, у створенні відеотренінгу взяли участь професійні й досвідчені тренерки, які мають великий досвід як у журналістиці, так і у викладанні матеріалу.

Відеокурс стане в пригоді людям з різною освітою, різного віку, роду занять, споживачам різних типів медіа. “Ми намагалися доступно пояснити, як працюють ЗМІ, чому помиляються чи свідомо маніпулюють, як швидко перевірити інформацію та як пересічний громадянин може вимагати більшої відповідальності від журналістів”, – сказала медіаекспертка ІДПО Тетяна Строй.

Liked the article?
Help us be even more cool!