ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інсайдери соцмережі Twitter заявили, що компанія не може захистити користувачів від тролінгу, поки нею керує Маск

08.03.2023, 12:13
Фото - elespanol.com
Фото - elespanol.com

Після ініційованих Ілоном Маском скорочень і нововведень соцмережа Twitter більше не в змозі захистити користувачів від тролінгу, координованої державами дезінформації та сексуальної експлуатації неповнолітніх, пише ВВС з посиланням на інсайдери Twitter.

Як повідомили ВВС Panorama поточні й колишні співробітники компанії, роботу функцій, запроваджених для захисту користувачів Twitter від тролінгу й цькування, виявилося складно підтримувати в "хаотичній" атмосфері, де за Маском усюди ходять охоронці. 

Колишня очільниця відділу контент-дизайну зазначила, що всю її команду (яка створювала безпекові функції на кшталт повідомлень-попереджень про шкідливий контент) скоротили. Пізніше вона й сама звільнилася. Внутрішнє дослідження Twitter свідчить, що ці безпекові функції зменшували рівень тролінгу на 60%. Один інженер, що працює в компанії, сказав ВВС, що тепер такими речами "ніхто не займається", й порівняв платформу з будівлею, яка здається цілою ззовні, але всередині "палає".

За словами інженера, причиною хаосу є масштабні зміни в особовому складі. Щонайменше половина співробітників Twitter зазнала скорочення або звільнилася сама після того, як компанію купив Маск. Тепер людям з інших відділів доводиться змінювати фокус своєї роботи.

"Стільки всього перестало працювати й ніхто цим не займається, що непослідовна поведінка стає наочною", – зазначив інженер Сем.

На його думку, безлад спричинений тим, що Маск не довіряє працівникам Twitter. Сем розповів, як мільярдер приводив інженерів зі своєї іншої компанії – виробника електрокарів Tesla – і доручив їм переглянути код, написаний інженерами, всього за кілька днів до того, як визначитися зі списком співробітників на звільнення. За словами Сема, на те, щоб вичитати такий код, пішли б "місяці".

Ліза Дженнінґс Янґ, колишня очільниця відділу з контент-дизайну, була однією з працівниць Twitter, які спеціалізувалися на запровадженні нових функцій, покликаних захищати користувачів від гейту. Тролі активно множились у Twitter ще задовго до приходу Маска, але, за її словами, її команді вдалося досягти значного прогресу в боротьбі з ними. Про це свідчить і внутрішнє дослідження Twitter, яке бачила ВВС.

"Ситуація не була бездоганною. Але ми старались і завжди щось покращували", – каже Дженнінґс Янґ. 

Команда Дженнінґс Янґ працювала над кількома новими функціями, зокрема над безпечним режимом, який автоматично блокує шкідливі акаунти. Вони також розробляли ярлики для недостовірних твітів та функцію з назвою "сповіщення про шкідливий коментар". Таке сповіщення попереджало користувачів, що ШІ розпізнав у твіті, який вони збиралися надіслати, тригерні слова або шкідливу лексику.

Власне дослідження Twitter, яке бачила ВВС, демонструє ефективність таких попереджень та інших безпекових інструментів.

Twitter не відповів на прохання ВВС прокоментувати ситуацію.

Як повідомляв ІМІ, у Twitter почали працювати доповнені правила щодо "насильницьких висловлювань". Тепер у соцмережі заборонено "бажати зла".

Liked the article?
Help us be even more cool!