ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформація про стеження за Шереметом не підтвердилася - Нацполіція

16.08.2016, 15:35

Інформація про те, що нібито заступник керівника Нацполіції Вадим Троян організовував стеження за керівниками “Української правди” Павлом Шереметом та Оленою Притулою, не підтвердилася. Про такі результати службового розслідування Національна поліція повідомила у відповідь на запит “Української правди”.

“Повідомляємо, що за результатами службового розслідування інформація про можливу причетність першого заступника Голови Нацполіції Вадима Трояна до незаконного стеження за керівниками інтернет-видання “Українська правда” Павлом Шереметом та Оленою Притулою не підтвердилася”, - йдеться у відповіді.

Крім того, в документі зазначається, що матеріали службового розслідування направлені до Генпрокуратури для прийняття рішення згідно із законодавством.

Як нагадує видання, раніше на низці сайтів з сумнівною репутацією з'явилася інформація про те, що Троян начебто організував стеження за Шереметом.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв про відкриття провадження стосовно інформації про організацію Трояном незаконного стеження за Шереметом та Оленою Притулою.

Сам Троян, вийшовши з відпустки, звернувся до керівника Нацполіції Хатії Деканоідзе з ініціативою внутрівідомчої перевірки стосовно інформації про стеження.

 

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олени Притули, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П.Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Раніше на одному з інтернет-видань з'явилося відео записи камернаблюденія, зроблені за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому на наступний день їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

Liked the article?
Help us be even more cool!