ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ запускає цикл вебінарів "Новий Виборчий кодекс: відповіді для журналістів"

07.09.2020, 15:00
Фото – AFP
Фото – AFP

Громадська організація “Інститут масової інформації” проведе цикл вебінарів для журналістів та інших працівників ЗМІ щодо місцевих виборів “Новий Виборчий кодекс: відповіді для журналістів”

До участі запрошуються головні редактори, журналісти, оператори та інші працівники телебачення, радіо, онлайн-медіа, друкованих видань, інформаційних агентств і журналісти-фрілансери.

Для участі у вебінарі потрібно заповнити онлайн-анкету

Зареєстрованим учасникам буде надіслано лінк на Zoom-конференцію. 

Тривалість кожного вебінару – півтори години, передбачено формат "питання-відповіді".

Теми вебінарів:

  • 17.09.2020. Як відрізнити кандидата. Суб’єкти виборчого процесу на місцевих виборах: хто є кандидатами й партіями, щодо яких діє Виборчий кодекс, про яких політиків закон дозволяє поширювати інформацію на загальних підставах. 
  • 24.09.2020. Агітація: як усе робити правильно. Форми й засоби передвиборної агітації, можливі формати в різних засобах масової інформації (телерадіомовлення, друковані ЗМІ, інтернет-ресурси), передбачені законом обмеження щодо передвиборної агітації. З якого моменту починається агітація і коли вона закінчується. Відповідальність ЗМІ й журналістів у разі порушення.
  • 01.10.2020. Інформаційне забезпечення виборчого процесу. Інформування про виборчий процес і відмінність його від  агітації – правовий статус відповідної інформації, визначення, способи розрізнити інформування про перебіг виборчого процесу від передвиборної агітації. Законодавчі вимоги щодо інформування про перебіг виборчого процесу. Відповідальність ЗМІ й журналістів у разі порушення.
  • 08.10.2020. Що можна, а що заборонено журналістам під час виборчого процесу. Права засобів масової інформації і журналістів під час виборчого процесу, особливості для кожного виду засобу масової інформації (телебачення, радіо, друковані ЗМІ, інформаційні агентства). Особливості статусу соціальних мереж, зокрема офіційних сторінок ЗМІ в соціальних мережах. Статус журналіста і  документи, що підтверджують його статус. Права журналіста і обмеження, пов’язані з виборчим процесом. Захист прав журналістів, зокрема в разі перешкоджання законній професійній діяльності.
  • 15.10.2020. День виборів. Діяльність засобів масової інформації і журналістів у день виборів. Особливості інформування про перебіг голосування. Висвітлення даних екзит-полів. Журналіст на підрахунку голосів. Відповідальність ЗМІ й журналістів у разі порушення.
Liked the article?
Help us be even more cool!