ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ наполягає на розслідуванні недопуску журналістів на сесію міськради у Дніпрі

20.07.2016, 13:43

ІМІ наполягає на розслідуванні недопуску журналістів на сесію міськради у Дніпрі. Відкрите поліцією провадження, закрили, навіть не опитавши журналістів.

Про те, що провадження було закрите 28 березня, повідомила заступник начальника головного слідчого управління ГУ Національної поліції Дніпропетровської області Ганна Весела під час зустрічі з представниками ІМІ у Дніпрі 19 липня.

Йдеться про перешкоджання у доступі низці журналістів на так зване виїзне засідання Дніпропетровської міської ради 29 грудня минулого року. Більшість працівників ЗМІ не змогли потрапити до приміщення Амур-Нижньодніпровської райради Дніпра, де проходила сесія, скликана опозиційними фракціями міськради. Невідомі люди у камуфляжі пояснювали це нібито замінуванням приміщення. В цей час із "замінованої" будівлі не були евакуйовані депутати, які в це час обирали секретаря міської ради, ухвалили рішення про надбавки бюджетникам та звернення до парламенту щодо збереження назви міста Дніпропетровськ. При цьому вхід до будівлі вибірково дозволяли іншим особам, що зафіксували журналісти на відео.

Після низки звернень представниці ІМІ поліція відкрила кримінальне провадження від 25 лютого за фактом перешкоджання журналістам. Наскільки відомо, поліція не опитувала журналістів, котрим обмежили доступ на сесію, але провадження через три місяці закрила.

Під час інциденту журналісти викликали поліцію, проте групи реагування так і не побачили. Щодо цього у штабі управління поліції провели службове розслідування за зверненням від ІМІ.

Представники ІМІ у складі робочої групи при Адміністрації президента наполягатимуть на перегляді рішення та повторному повному і всебічному розслідуванню правопорушення.

Як прокоментував ситуацію юрист ІМІ Максим Ратушний, «достатньо очевидним є проведення досудового розслідування неповно, що ставить під сумнів аргументованість закриття справи. Слідчим управління ГУ Національної поліції Дніпропетровської області повинно бути переглянуто матеріали справи та зроблено відповідні висновки, - зазначив Ратушний. - Крім цього, є можливим звернення інших постраждалих журналістів у тому конфлікті, які можуть бути визнані потерпілими у справі, що може дати нового ходу у справі. Також важливо визначити, які результати були досягнуті під час службового розслідування по факту ігнорування або несвоєчасної реакції поліцією викликів журналістами на місце події». 

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!