ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський пропагандист отримав заочно 10 років за поширення російських наративів

Мешканця Херсона суд заочно засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, визнавши винним у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором. Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років.

У прокуратурі зазначили, що до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну засуджений працював журналістом у місцевому медіа. Під час окупації Херсона чоловік пішов на співпрацю з ворогом та поширював російську пропаганду, зазначає прокуратура.

“Він став головним редактором пропагандистського видання, діяльність якого була спрямована на дискредитацію органів влади України та її керівників, дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні, а також виправдання дій військових ЗС РФ”, – йдеться в повідомленні.

За даними представника Інституту масової інформації в Херсонській області, йдеться про Геннадія Шелестенка. До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він видавав газету “Херсонський вісник new” за підтримки колишнього депутата Херсонської міської ради Дмитра Больбота, який теж пішов на співпрацю з росіянами.

Геннадій Шелестенко – праворуч. Фото – ipc.org.ua

Раніше, у квітні 2022 року, ІМІ писав, що Шелестенко та його дружина брали участь у низці пропагандистських заходів, влаштованих росіянами та місцевими колаборантами в Херсоні, а пізніше публікували пропагандистські матеріали про них.

У травні 2022 року Шелестенку заочно повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Слідство вважає, що під час окупації він став головним редактором пропагандистського видання, діяльність якого була спрямована на дискредитацію органів влади України та її керівників, дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні, а також виправдання дій військових Росії. Можливо, йдеться про телеграм-канал “Херсонский вестник”, який Інститут масової інформації повʼязував з родиною Шелестенка. 

Слідство в справі Шелестенка завершили на початку серпня 2024 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!