ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ виключила зі своїх лав проросійського пропагандиста з Херсона

27.04.2022, 16:57
Фото – фейсбук Геннадія Шелестенка
Фото – фейсбук Геннадія Шелестенка

Національна спілка журналістів України виключила зі своїх лав організатора видання Херсонський вісник new Геннадія Шелестенка за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму. 

Таке рішення НСЖУ ухвалила 27 квітня на терміновому засіданні секретаріату та ревізійної комісії спілки.

Як повідомляв ІМІ, Шелестенко та його дружина, брали участь у низці пропагандистських заходів, влаштованих росіянами та місцевими колаборантами в Херсоні, а пізніше публікували пропагандистські матеріали про них.

У НСЖУ додали, що видання “Херсонський вісник new” на своїй Facebook-сторінці публікує дописи про так звану “нову Україну” без “українського нацизму”, а також інші дописи, які збігаються з наративами російської пропаганди.

“Абсолютно ганебною є ситуація, коли Шелестенко великим планом публікує своє журналістське посвідчення, наголошуючи на своєму журналістському статусі й позиціонуючи себе та своє видання як “глашатаїв правди” в Херсоні. Це абсолютна ганьба! Ми маємо виключити таких людей за зраду, за пособництво окупантам. Говорити про те, нібито такі месиджі поширюють під тиском чи тортурами, підстав немає. Спілка засуджує такі дії”, – наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Голова Одеської регіональної організації НСЖУ Юрій Работін, який приймав Шелестенка та його проросійських друзів в організацію, підтримав пропозицію щодо виключення Геннадія Шелестенка, який перебуває на обліку в цій регіональній організації.

“На момент видачі посвідчення видання не транслювало проросійської риторики”, – заявив Работін.

Нині на сторінці у Facebook “Херсонського вісника new” колаборанти заявляють, нібито колектив видання “складається виключно з членів Спілки журналістів України, вони всі пройшли перевірку в НСЖУ і платять внески”.

Нагадаємо, що про участь Шелестенка в проросійських заходах стало відомо ще 13 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!