ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харківська журналістка постраждала внаслідок російської атаки дронами

Юлія Бойко. Фото – інстаграм Юлії Бойко
Юлія Бойко. Фото – інстаграм Юлії Бойко

Внаслідок масованої російської дронової атаки Харкова вночі 4 квітня постраждала журналістка сайту Новини.Live та фрилансерка каналу “Белстат” Юлія Бойко. Лікарі діагностували їй акубаротравму та легкий струс мозку.

Про це журналістка повідомила представниці Інституту масової інформації в Харківській області.

На момент удару медійниця перебувала вдома, після першого прильоту спустилась і почала фільмувати місце удару.

За словами Юлії, приліт був поруч з її будинком і вибух пошкодив вікна, двері й дах. Одразу після першого вибуху журналістка спустилася працювати, але хвилин за 10 прозвучала повітряна тривога, і вона пішла шукати укриття. Дрон уже був десь поруч, і не було часу сховатися, тому вона впала на асфальт під бордюр. На ранок побачила, що між нею та епіцентром вибуху було 5–7 метрів. 

Нагадаємо, що російські війська завдали удару по цивільній і житловій забудові в ніч на 4 квітня. Внаслідок цього удару загинуло троє рятувальників, цивільна жінка, поранено 12 людей, пошкоджено багатоквартирні й приватні будинки. 

Юлію Бойко також урятувала машина Державної служби з надзвичайних ситуацій, як і постраждалого журналіста “Накипіло” Віктора Пічугіна.

Фото машини рятувальників, яка взяла на себе основний удар, завдяки чому Юлії Бойко вдалося врятуватися. Фото – Харківська обласна прокуратура

Лікарі діагностували Юлії акубаротравму та легкий струс мозку, фізичних забоїв немає, лише подряпини внаслідок падіння на асфальт. Почувається медійниця нормально, але зазначає, що лякається звуків, які схожі на звуки дрона.

Загалом протягом останніх місяців росіяни завдали удару по готелю Kharkiv Palace, де поранили перекладачку ZDF. 10 січня росіяни вдарили по готелю Park, під час цього удару постраждали журналісти турецької агенції Анадолу, які там перебували. 23 січня під час удару по центру Харкова ушкодження дістала журналістка Медіагрупи “Накипіло”, яка поверталася додому з редакції. Також у цей же період постраждали офіси Українського радіо, “Суспільне. Харків” і ньюзрум медіагрупи “Об’єктив”.

Liked the article?
Help us be even more cool!