ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові під час обстрілу дістала поранення команда агенції Анадолу

Під час російського обстрілу харківського готелю "Парк" 10 січня дістали поранення журналіст Давіт Качкачішвілі та фотографка Озге Еліф Кізіл турецького інформаційного агентства Анадолу. Про це йдеться на сайті агенції

Як зазначає медіа, верхні поверхи готелю зруйновано вщент. Журналіста й фотокореспондентку на кареті швидкої доставили до лікарні для обстеження. У Качкачішвілі незначні порізи на руках.

Авто команди знищено, як і більшість авто, припаркованих поруч.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що росіяни обстріляли готель двома ракетами С-300 близько 22:30.

Фото – Анадолу

За даними Харківської обласної прокуратури, унаслідок обстрілу дістали поранення 13 людей. Серед них і співробітники Анадолу, які є громадянкою Туреччини та громадянином Грузії. 

Станом на зараз 10 людей перебувають у лікарні, трьом лікарі надали допомогу на місці. Попередньо ракети були випущені з території Бєлгородської області РФ.

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Міський голова Харкова Ігор Терехов наголосив, що удару завдано саме по цивільний інфраструктурі, а не воєнному об’єкту.

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що Росія вдарила по готелю в Харкові цілеспрямовано, усі постраждалі є цивільними.

“Всі цивільні, серед них є іноземні журналісти, вони працюють на Харківщині, Донеччині, розказують правду про злочини, скоєні рашистами на українській землі. Росія цілеспрямовано била по готелю - на місці виявлено вирву глибиною 4 метри, також російська ракета зруйнувала ще одну будівлю поруч”, – зазначив Тимошко.

В коментарі Суспільному Володимир Тимошко зазначив, що готель, в який влучили росіяни, використовували здебільшого іноземні журналісти.

“У цьому готелі ніколи військові не жили, це знає майже весь Харків. Цей готель використовувався журналістами. Це був загальновідомий факт. На момент удару у готелі перебували іноземні журналісти, зокрема, з Туреччини. Тому я вважаю, що цей удар РФ здійснила саме по ЗМІ”, — сказав Тимошко.

Як повідомляв ІМІ, 30 грудня 2023 року в Харкові внаслідок російського обстрілу отримала поранення перекладачка німецького телеканалу ZDF. Команда каналу на момент вибуху перебувала в готелі Kharkiv Palace, у який влучила російська ракета.

30 грудня росіяни обстріляли Харків ракетами. Внаслідок атаки поранення отримав громадянин Великої Британії, який є радником з безпеки команди журналістів німецького медіа.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Також унаслідок ракетного удару по центру Харкова суттєвих пошкоджень зазнав Будинок радіо, де містяться офіси “Суспільне. Харків” та Українського радіо, та пошкоджено приміщення медіагрупи “Об’єктив”, де міститься ТРК “Simon”.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і десять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 548 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!