ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові внаслідок атаки російськими дронами постраждав журналіст "Накипіло"

Внаслідок масованої російської дронової атаки Харкова вночі 4 квітня постраждав журналіст Медіагрупи “Накипіло” Віктор Пічугін. Про це повідомила представниця Інституту масової інформації в Харківській області.

Нагадаємо, російські удари припали по цивільній інфраструктурі й житловій забудові. Віктор працював з медиками разом, знімав їхню роботу і результати прильоту.

Журналіст отримав контузію і для повного обстеження планує звернутися до лікарів. Під атаку Віктор потрапив, коли росіяни завдали повторного удару по житловій забудові, де працювали вже рятувальники. Це призвело до загибелі чотирьох людей (троє рятувальників і одна цивільна жінка), ще 12 було поранено.

Віктор Пічугін в укритті. Фото – Віктор Пічугін

У коментарі представниці ІМІ він зазначив, що йому дуже пощастило і вважає це його другим днем народження, оскільки вибух стався дуже близько біля нього. 

Віктор розповів, що його врятувало те, що він разом з медиками вчасно почав звідти відходити, і те, що вони всі були в захисті – у броніках і касках (Віктор був у бронежилеті та шоломі, які надав ІМІ). 

Крім того, їх урятувала машина рятувальників, яка закрила їх від основної вибухової хвилі. В цій машині загинуло троє рятувальників. Ще за хвилин 10 прозвучала повітряна тривога втретє, і поліцейські всіх доправили до укриття, наступні 20–30 хвилин він перебував там.

Окремо Віктор наголошує, що колегам-журналістам не варто нехтувати бронежилетами, касками й аптечками, оскільки є очевидним, що такі “double-tap” (повторні удари по тих самих місцях) спрямовані саме на служби порятунку, які рятують людей, медійників, які документують злочини Росії на території України, і росіяни не мають жодних причин, щоб не робити цього й надалі. 

Відео повторного удару РФ. Джерело – начальник Слідчого Управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов 

Як повідомляв ІМІ, уночі 4 квітня 2024 року Росія масовано атакувала Харків та область ударними дронами Shaded. На одному з них харківська прокуратура знайшла підпис “За Крокус Сіті хол”.

Загалом протягом останніх місяців росіяни завдали удару по готелю Kharkiv Palace, де поранили перекладачку ZDF. 10 січня росіяни вдарили по готелю Park, під час цього удару постраждали журналісти турецької агенції Анадолу, які там перебували. 23 січня під час удару по центру Харкова ушкодження дістала журналістка Медіагрупи “Накипіло”, яка поверталася додому з редакції. Також у цей же період постраждали офіси Українського радіо, “Суспільне. Харків” і ньюзрум медіагрупи “Об’єктив”

Liked the article?
Help us be even more cool!