ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери зламали сайт ВР і розмістили посилання на фейковий телеграм-канал

Невідомі зламали 28 лютого офіційний сайт Верховної Ради України й розмістили там посилання на фейковий телеграм-канал. Про це повідомляється в телеграм-каналі ВР.

Унаслідок атаки посилання на телеграм-канал парламенту на сайті Ради вело на фейковий телеграм-канал з назвою “Не Верховна рада України”. Сам фейковий телеграм-канал був створений 28 лютого 2024 року.

Фейковий телеграм-канал, на який вело посилання після зламу офіційного сайту Верховної Ради. Скриншот ІМІ

Згодом пресслужба Верховної Ради повідомила про відновлення роботи сайту, а посилання на офіційний телеграм-канал Ради запрацювало коректно. 

Там також нагадали коректну офіційну сторінку Верховної Ради в телеграмі: @verkhovnaradaukrainy.

Як повідомляв ІМІ, 18–19 та 24 лютого російські хакери зламали низку українських медіа: сайти “Телеграф”, “Апостроф”, LIGA.net, а також акаунт “Української правди” в соцмережі Х. На зламаних ресурсах росіяни розмістили дезінформацію про нібито “розгром” росіянами елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці.

В ефірі телеканалу “Еспресо” розмістили ролик з кадрами зруйнованих українських міст, відео з Джозефом Байденом та закликом зупинитися, натякаючи на нібито причетність США до війни в Україні. Під час онлайн-трансляції телеканалу “Прямий” на YouTube було зламано рухому інформаційну стрічку, внаслідок чого замість новин там стала транслюватися російська пропаганда.

Liked the article?
Help us be even more cool!