ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери з Росії та КНДР атакують розробників вакцин проти COVID-19 – Microsoft

16.11.2020, 10:20
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Хакери, які працюють на уряди Росії і Північної Кореї (КНДР), останніми місяцями атакували мережі семи компаній, що розробляють вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляють "Букви" з посиланням на Microsoft та Reuters.

Об’єктами атак хакерів стали сім “провідних фармацевтичних компаній” у Канаді, Франції, Індії, Південній Кореї і США. Назви цих компаній у Microsoft не озвучили.

Кібератаки вчиняли учасники угруповання Strontium (інші назви – Fancy Bear і APT28), яке пов’язують з російськими спецслужбами. Крім того, до атак причетні північнокорейські хакери з груп Zinc і Cerium.

“Більшість із цілей – виробники вакцин проти COVID-19, що перебувають на різних етапах клінічних випробувань”, – повідомила Microsoft.

Хакери намагалися отримати доступ до облікових записів співробітників компаній.

Учасники угруповання Strontium діяли методом перебору паролів (атаки, спрямовані на злом акаунтів із використанням тисяч або мільйонів швидких спроб), а хакери з КНДР розсилали фішингові листи (наприклад, називалися фахівцями з добору персоналу, а також видавали себе за представників Всесвітньої організації охорони здоров’я).

У Microsoft запевнили, що більшість спроб злому були невдалими. Усі компанії були повідомлені, а постраждалим від дій кіберзлочинців запропоновано допомогу.

У компанії не повідомили про характер і терміни проведення кібератак.

Нагадаємо, 9 листопада Pfizer Inc. і BioNTech SE оголосили, що їхня вакцина-кандидат на основі РНК, BNT162b2, продемонструвала високу ефективність проти COVID-19. Чотири вакцини проти COVID-19 наразі проходять масштабні клінічні випробування, але тільки для вакцини Pfizer необхідно підтримувати температуру близько –75 градусів за Цельсієм, або –103 градуси за Фаренгейтом.

Liked the article?
Help us be even more cool!