ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова оргкомітету нацвідбору Євробачення, член правління НСТУ Ярослав Лодигін подав у відставку

18.02.2022, 15:27
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Наглядова рада НСТУ задовольнила заяву про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення, який є головою організаційного комітету національного відбору на "Євробачення"-2022. 

Про це на Facebook написав член наглядової ради, голова комітету з аудиту Суспільного мовлення Вадим Міський, повідомляє Суспільне. 

"Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін", - написав Міський.

Як зазначає Суспільне, Ярослав Лодигін сам подав у відставку.

Раніше голова оргкомітету Нацвідбору на “Євробачення-2022”, член правління Суспільного Ярослав Лодигін заявив під час пресконференції, що готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного.

За словами Лодигіна, для нього довіра до Суспільного як інституції – головна причина, чому він працює в компанії.

“Зараз бачу від суспільства, від суспільства, вираженого в наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного в цій справі”, – сказав він.

Також він вибачився, якщо образив когось своїм коментарем: йдеться про фразу про “гори й ліси” на адресу виступу Kalush Orchestra. Нагадаємо, коментуючи виступ гурту, Ярослав Лодигін сказав: “Ми вже декілька разів представляли себе як Україна, як українці, як такі люди з лісів, люди з гір в даному випадку”.

Член правління НСТУ, режисер Ярослав Лодигін був другим членом журі національного відбору на “Євробачення-2022”.

Голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа повідомила, що під час розгляду ситуації, що склалася з нацвідбором, Ярослав Лодигін як голова оргкомітету Нацвідбору взяв на себе відповідальність за ситуацію, що склалася. 

“Він оголосив, що готовий подати заяву про звільнення. Наглядова рада підтримала цю пропозицію, ухваливши рішення про дострокове розірвання контракту”, - написала вона у фейсбуці.

За словами Остапи, на засіданні члени наглядової ради звернули увагу на конфлікт між повноваженнями члена правління Ярослава Лодигіна як голови оргкомітету та його зобов’язаннями як члена журі. Також звернули увагу і “про недоречність висловлювань Ярослава Лодигіна як члена журі, що були сприйняті аудиторією, як образливі, а вибачення за них були висловлені із запізненням”. 

Також було зазначено, що до участі в фіналі конкурсу потрапили виконавці, щодо яких були обгрунтовані сумніви у порушенні правил нацвідбору. 

“Все це разом підірвало довіру до Суспільного та неупередженості конкурсу”, - зазначила Світлана Остапа.

Як повідомляє Суспільне, Ярослав Лодигін подав відповідну заяву голові Наглядової ради.

Ярослава Лодигіна було призначено членом правління, відповідальним за платформу телебачення Суспільного мовлення восени 2019 року. Під час його роботи було здійснено побудову та запуск “Суспільної студії”, в якій працюють чотири ефірні майданчики. Побудована студія для телеканалу UA: Культура. Була сформована Дирекція телебачення, запущено проєкт роботи з архівом, відбувається повне переоснащення телевиробництва.

Він став автором ідеї та продюсером документального серіалу “Колапс: як українці зруйнували імперію зла”, створеного за сценарієм та на замовлення Суспільного до 30-річчя незалежності України. Під час організації національного відбору на Євробачення-2022 він був головою Оргкомітету конкурсу.

Як повідомляв ІМІ, 17 лютого організаційний комітет національного відбору Євробачення-2022 ухвалив рішення звернутися до гурту “Kalush Orchestra” з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 в Турині.

16 лютого організаційний комітет національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022. 

Підставою для ухвалення такого рішення оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику.

Liked the article?
Help us be even more cool!