ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заборонив використання своїх платформ семи кіберкомпаніям

17.12.2021, 10:00
Фото – rbc.ua
Фото – rbc.ua

Facebook заборонив використання своїх платформ семи компаніям, які працюють у галузі кіберпослуг. 

Про це 16 грудня заявила компанія Meta, повідомляє Суспільне з посиланням на Guardian.

Також компанія розішле попередження 48 тисячам користувачів, які, за результатами багатомісячного розслідування, стали цілями їхніх зловмисних дій

За даними Meta, деякі компанії, користуючись її платформами, займалися інтернет-атаками, викрадали особисту інформацію, маніпулюючи даними користувачів та, зрештою, незаконно зламували пристрої. Серед компаній, які за гроші займалися масованими атаками користувачів Facebook опинились ізраїльська компанія Black Cube.

Вона стала відомою завдяки історії з медіамагнатом, засудженим за сексуальні злочини, Гарві Вайнштейном. За даними розслідувачів, Вайнштейн найняв Black Cube для “нападів” в інтернеті на жінок, які звинувачували його в жорстокому поводженні. Black Cube відкинув звинувачення Facebook щодо своєї діяльності.

У доповіді фігурує ще одна ізраїльська компанія Cobwebs, яка, за даними Facebook, викрадала в користувачів приватні дані для розкриття особистої інформації. Повідомляється, що компанія також працює з клієнтами зі США, зокрема з місцевим поліцейським управлінням у Хартфорді, штат Коннектикут.

Компанія з Північної Македонії Cytrox теж потрапила до цього списку. Її методом стало зараження пристроїв жертв шкідливим програмним забезпеченням, яке викрадало особисті дані.

Як повідомляв ІМІ, у вересні стало відомо, що Facebook має внутрішню систему XCheck, за допомогою якої 5,8 млн VIP-користувачів практично звільнено від дотримання правил соцмережі.

25 жовтня 17 американських ЗМІ, а також низка європейських видань долучилися до ініціативи з публікації внутрішніх документів компанії Facebook, наданих колишньою співробітницею компанії Френсіс Хоген. Матеріали серед іншого стосуються поводження з повідомленнями, які спонукають до політичного насильства, політики щодо долучення дітей до соцмережі та ін. 

25 жовтня викривачка Facebook Френсіс Хоген виступила у Великій Британії перед парламентським комітетом, який доопрацьовує законопроєкт про безпеку в інтернеті. 

Раніше Френсіс Хоген на слуханнях у сенаті США заявила, що Facebook занадто покладається на штучний інтелект для боротьби з ненависницькими висловлюваннями, дезінформацією і неналежною рекламою для неповнолітніх. Вона також висловила думку, що продукти Facebook шкідливі для дітей, а компанія ставить прибуток вище за безпеку користувачів.

Інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook у Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку.

Liked the article?
Help us be even more cool!