ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Викривачка Facebook виступила перед парламентом Британії

26.10.2021, 10:17
Фото – HOUSE OF LORDS
Фото – HOUSE OF LORDS

Викривачка Facebook Френсіс Хоген виступила у Великій Британії перед парламентським комітетом, який доопрацьовує законопроєкт про безпеку в інтернеті. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

За словами Хоген, Facebook усвідомлює свою роль у підбурюванні до насильства у всьому світі або заподіянні шкоди своїм користувачам. Вона вважає, що соцмережа має вкладати більше коштів у безпеку.

“Безумовно, Facebook міг би вкладати більше ресурсів у те, щоб зробити платформу безпечнішою. Але вони ухвалили низку рішень, віддавши перевагу прибутку, а не людям”, – заявляла вона.

Вона також переконана, що “нині у світі немає компанії, яка мала б так багато влади й так мало прозорості, як Facebook”.

Запропоновані доповнення до закону у Великій Британії покликані встановити нові правила для великих соціальних мереж. Передбачається, зокрема, вважати онлайн-насильство над жінками кримінальним злочином.

Голова парламентського комітету, який працює над безпекою в інтернеті, Даміан Коллінз заявив, що такий підхід “знаменуватиме нову еру регулювання технологічних платформ, який змусить їх відповідати”.

Раніше повідомлялося, що кілька видань оприлюднили матеріали на основі тисяч документів, що “просочилися” з Facebook.

Через звинувачення Facebook, зокрема, в тому, що він знав, ніби Instagram шкодить психічному здоров'ю підлітків, Хоген запросили давати свідчення політичним і регулювальним органам у всьому світі.

Як повідомляв ІМІ, раніше Френсіс Хоген на слуханнях у сенаті США заявила, що Facebook занадто покладається на штучний інтелект для боротьби з ненависницькими висловлюваннями, дезінформацією і неналежною рекламою для неповнолітніх. Вона також висловила думку, що продукти Facebook шкідливі для дітей, а компанія ставить прибуток вище за безпеку користувачів.

Інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook у Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку.

Liked the article?
Help us be even more cool!