ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook дозволив 5,8 млн VIP-користувачів порушувати правила соцмережі

14.09.2021, 17:19
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

Facebook має внутрішню систему, за допомогою якої 5,8 млн VIP-користувачів практично звільнено від дотримання правил соцмережі.

Про це 13 вересня повідомила The Wall Street Journal, пише LB.ua.

Стверджується, що компанія регулярно робить (чи робила) винятки з правил для таких осіб, як колишній президент США Дональд Трамп, футболіст Неймар, американська сенаторка Елізабет Уоррен і навіть інтернет-селебріті собака Doug the Pug.

Система, яка звільняє VIP-користувачів від правил соцмережі, має назву XCheck. У 2020 році в ній було зареєстровано не менш ніж 5,8 млн акаунтів, які належать потенційним ньюзмейкерам, впливовим чи популярним особам.

У розслідуванні газети стверджується, що Facebook часто не карає їх за пости, за які звичайні користувачі були б моментально заблоковані. Наприклад, у 2019 році викладені Неймаром інтимні фото дівчини, яка звинуватила його у зґвалтуванні, встигли побачити 56 млн користувачів, бо модератори не могли обійти систему XCheck.

Facebook давно визнав існування такої системи і в коментарі WSJ заявив, що намагається припинити практику “білих списків”.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2021 року Facebook видалив пост посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса, в якому він критично висловився щодо слів президента Росії Володимира Путіна про “один народ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!