ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екстрадиція Шарія до України може затягнутися до року – Венедіктова

11.05.2022, 16:34
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підозрюваний у держзраді Анатолій Шарій перебуває не під арештом, а в процедурі екстрадиційного арешту та видавання. 

Про це вона сказала сьогодні в ефірі загальнонаціонального марафону #UArazom, повідомляє LB.ua.

За словами Венедіктової, процес екстрадиції дуже довгий завжди.

"За максимально позитивного процесу це може йти три-шість місяців, а так ця історія може йти й до року. Для нас важливо йти до кінця”, – сказала генпрокурорка.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді.

Шарія з часом передадуть до України, і його притягне до відповідальності український суд. Суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд.

Офіс генерального прокурора підтвердив Міністерству юстиції Королівства Іспанія наміри запитувати видавання Анатолія Шарія, якого іспанські правоохоронці затримали 4 травня на підставі раніше спрямованого запиту про його тимчасовий арешт.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова закликала громадян утриматися від емоційних висловлювань на адресу Шарія, щоб не завадити екстрадиції Шарія.

СБУ підозрює Анатолія Шарія в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (“Державна зрада”) та ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”).

Liked the article?
Help us be even more cool!