ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорка ІМІ про Суспільне: Зняття з праймтайму підриває паритетність та баланс в інфопросторі

Оксана Романюк. Фото – Суспільне
Оксана Романюк. Фото – Суспільне

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк закликала підтримати Суспільне мовлення, яке хочуть вилучити з праймтайм-слотів національного телемарафону “Єдині новини”.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

“Я глибоко занепокоєна пропозицією вилучити Суспільне з праймтайм-слотів марафону, а також тим, як депутатка-рупор Безугла атакувала НСТУ, називаючи його “державним каналом”. Вважаю, депутати не повинні підривати основи незалежних і якісних медіа. Нагадую, що розвиток Суспільного мовника є однією з умов нашого курсу до Європейського Союзу”, – написала вона і додала, що ця реформа є одним з найбільших досягнень України на шляху до ЄС. 

Оксана Романюк зазначила, що Суспільне завжди відзначалося високими стандартами в моніторингах ІМІ й завжди входило до Списку прозорих і відповідальних медіа, відомого як Білий список якісних медіа.

“Знімати Суспільне з праймтайму – означає ставити його в нерівні умови порівняно з комерційними і державними каналами, що підриває принцип паритетності та балансу в інформаційному просторі. Чи є це справедливим для інституції, яка є символом нашого руху в ЄС, підтримує демократичні стандарти і віддана служінню громаді? Чи маємо ми право обмежувати доступ до незалежної інформації в такий критичний час? Мені здається, відповідь очевидна”, – зазначила вона.

Директорка ІМІ закликає “всіх, хто цінує свободу слова і об'єктивність, підтримати Суспільне мовлення в його праві залишатися видимим і доступним”. 

Також вона закликала Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Центр протидії дезінформації провести роз'яснювальну роботу серед народних депутатів, щоб ті не поширювали в мережі дезінформації про НСТУ. 

“Готова особисто долучитись до лекцій з медіаграмотності і лікбезу для депутатів на цю тему”, – зазначила Оксана Романюк.

Що передувало

24 квітня стало відомо, що Державний департамент США вніс національний телемарафон “Єдині новини” до свого звіту щодо порушень прав людини в Україні за 2023 рік. У звіті зазначили, що телемарафон забезпечує “безпрецедентний рівень контролю влади над теленовинами”.

25 квітня голова Наглядової ради Суспільного Світлана Остапа заявила, що Суспільне хочуть викинути з вечірніх слотів телемарафону. Натомість Наглядова рада сформувала зустрічну пропозицію щодо перерозподілів слотів у марафоні – передати всі прайми Суспільному.

Liked the article?
Help us be even more cool!