ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двом запорізьким редакціям знову погрожують з рф ув'язненням

11.07.2022, 14:00
Фото – shpalta.media
Фото – shpalta.media

Запорізькі редакції 061.ua та inform.zp.ua отримали минулого тижня три листи з погрозами з росії. Листи з погрозами ув'язненням редакції вже отримували неодноразово раніше. 

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомили співробітники редакцій.

Так, 1 та 4 липня співробітники редакції 061.ua отримали два листи з погрозами. Перший лист із темою “Важливо!” надійшов від “Євдокії Єлісєєвої” з поштовика mail.ru. Лист містив посилання на угруповання noname057(16), яке славиться своїми моралізаторськими гаслами, образами й римованими віршами з погрозами. Цього разу журналістам повідомили таке: “Сумний твій шлях, пропагандисте. Крок перший – обдурити населення, навіть не приховуючи, що ти укронацист. Але крок другий – твоє ув'язнення! noname057(16)”.

У другому листі від 4 липня журналістам обіцяли “виконану пісеньку” за “пропагандистські брехливі роти” медійників. Лист надіслано з поштовика inbox.ru з темою “Нагадуємо” від “Ніни Єгорової”.

На редакційну пошту inform.zp.ua лист із темою “Повідомлення про відповідальність” з російського поштовика inbox.ru від користувача “Рудольфа Кубекіна” надійшов 7 липня. В ньому, зокрема, йшлося: “Слідчий комітет росії порушив кримінальне провадження проти всіх співробітників вашого видання. Справу порушено за статтею кк рф “Екстремізм”. Всі ваші контактні й персональні дані передано російським правоохоронцям. Після того як росія займе всі населенні пункти, в яких ви проживаєте і працюєте, вас чекають допити з тортурами й тюремні терміни. Ви можете пройти в справі свідками та уникнути  реального покарання, якщо прямо зараз звільнитеся зі ЗМІ, на яке працюєте”.

Листи із саме такими погрозами про окупацію всіх міст, тортури й ув'язнення вже надходили до редакцій кілька разів.

Як повідомляв ІМІ, запорізькі редакції отримують погрози з росії з березня. Так, подібні погрози вони отримали 25 березня, 26 березня та 28 березня, 3, 4 квітня, 7–11 квітня, 17 квітня, 25 квітня, 15 травня, 23 і 25 травня, 2, 6, 10 червня, 16 червня, 29 червня, 1, 4 липня.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом погроз, які надходили на з росії запорізьким редакціям на електронні адреси. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 438 ККУ (“Порушення законів та звичаїв війни”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!