ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізький сайт 061.ua продовжує отримувати погрози з росії

11.04.2022, 13:47
Фото – wnep.com
Фото – wnep.com

Запорізький сайт 061.ua продовжує отримувати погрози з росії: ще чотири листи з погрозами ув'язнення редакція отримала із 7 по 11 квітня.

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомили співробітники редакції.

Листи надійшли з пошти mail.ru. У темах до листів зазначено: "До прочитання. ВАЖЛИВО", "Читайте і думайте", "Обов'язково до прочитання". В них знову йдеться про притягнення до кримінальної відповідальності за "поширення фейків і брехні".

"Усі співробітники українських ЗМІ й сайтів, які тиражують фейки та брехню на тему дій російських військових сил на Україні й покривають бандерівців будуть притягнуті до кримінальної відповідальності найближчим часом". "Ніхто не піде непокараним", – йдеться в листі від 7 квітня, автором якого є користувач Олександр Мєдвєдев.

У наступному листі від Артема Красильникова співробітникам редакції рекомендують "вивчити тюремний жаргон, бо у вас залишилося  зовсім небагато часу на волі".

9 квітня редакція отримала ще одного листа від Артема Осіпова, де коротко повідомлялося, що "за пропаганду фейків усі співробітники засобів масової інформації будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за всією суворістю закону російської федерації".

Вже 11 квітня редакція знову отримала листа від Артема Красильникова із погрозами допитів та ув'язнення. В листі зазначається, що “скоро всіх журналістів, які підтримують неонацистський режим Зеленського, відправлять в слідчі органи на допит і висунення звинувачень з наступною відправкою у виконавчі заклади”.

Варто зауважити, що ці листи тепер надходять не на пошту редакції напряму, а розсилка погроз відбувається через третіх осіб. Так, і відправник, і отримувач є власниками пошти mail.ua, а потім лист потрапляє до скриньки редакції.

Нагадаємо, аналогічні листи протягом 7–11 квітня отримали волинські медіа – "Конкурент" та "Волинь Онлайн".

Раніше редакція сайту 061.ua вже тричі отримувала аналогічні погрози – 25 березня, 26 березня та 28 березня.

25 березня декілька українських медіа отримали анонімні листи з погрозами – "Європейська правда", "Главком" та запорізькі сайти 061.ua і inform.zp.ua.

Liked the article?
Help us be even more cool!