ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох комуністів, які роздавали газету "Новоросія", випустили за "законом Савченко"

27.11.2018, 12:09
Фото - golospravdy.com

Заводський районний суд м. Кам'янське (Дніпропетровська область) визнав винними в сепаратизмі і відпустив двох керівників міського комітету Комуністичної партії України, які роздавали газету “Новоросія” у 2014 році. Про це йдеться у вироку суду від 19 листопада, повідомляють "Українські новини".

Обвинувачені - перший секретар Дніпродзержинського міського комітету КПУ Сергій Ткаченко та другий секретар районного комітету КПУ Денис Тимофєєв - були затримані Службою безпеки України у вересні 2014 року.

Було встановлено, що вони в липні 2014 року розповсюджували в центрі міста Кам'янське газети “Новоросія”, в яких містилися сепаратистські заклики до повалення державної влади в Україні.

Водночас газета “Новоросія” поширювалася потайки - всередині газети “Інформаційний бюлетень Дніпродзержинського міськкому КПУ "Прометей”.

Крім того, правоохоронці за місцем проживання комуністів виявили арсенал зброї, а саме гранати і близько 200 грамів тротилу.

Обидва підсудних не визнали своєї провини і заявили суду, що завжди виступали за цілісність України, а боєприпаси взагалі не могли вдома зберігати, оскільки у них є малолітні діти.

Розглянувши справу, суд заявив, що не бере до уваги результати експертизи боєприпасів, оскільки вони були складені експертами, які не мали права брати участь у цьому кримінальному провадженні.

Таким чином, і Ткаченко, і Тимофєєв були виправдані за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Проте суд визнав чоловіків винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу і засудив Ткаченко до трьох років, а Тимофєєва - до двох років позбавлення волі.

Водночас суд звільнив їх від покарання, оскільки за “законом Савченко” (закон про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання) вони вже відбули зазначений термін ув’язнення (підсудні перебували під арештом з вересня 2014 року до квітня 2016 року).

Liked the article?
Help us be even more cool!