ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два волинських медіа отримали погрози з росії

07.04.2022, 19:00
Фото – faktor.te.ua
Фото – faktor.te.ua

Два волинських медіа отримали листи-погрози на електронну пошту з росії. Про це представниці ІМІ у Волинській області повідомили в редакціях "Волинь Online" та "Конкурент".

Листи надіслано із забороненої в Україні пошти mail.ru, в них погрожують кримінальною відповідальністю через "фейки та неправду на тему дій російських збройних сил в Україні".

Як розповіла редакторка інтернет-видання "Волинь Online" Мар'яна Метельська, вдень 7 квітня на редакційну пошту прийшов лист російською мовою від користувача "Владислава Єфремова".

У листі було зазначено: "Всі співробітники українських ЗМІ та сайтів, які поширюють фейки та неправду на тему дій російських збройних сил в Україні й покривають бандерівців, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності найближчим часом. Ніхто не піде непокараним".  

Журналістка розповіла, що раніше їй подібні листи не надходили. Мар'яна Метельська хотіла відповісти на надісланий лист, щоб "відправити" адресата слідом за російським воєнним кораблем. Проте надіслати такий лист не вдалося, бо видало помилку, що не вдалося знайти доменну адресу mail.ua.

Аналогічний лист отримав також і редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик. Лист надійшов від користувача "Костянтина Лаврентьєва".

Журналіст розповів, що перед отриманням листа йому телефонував чоловік з московського номера і пропонував певні послуги щодо сайтів, на що редактор відповів: "Що тобі, москалику, треба?" – та відправив його в бік російського воєнного корабля.

Нагадаємо, раніше редакція сайту 061.ua вже тричі отримувала аналогічні погрози – 25 березня, 26 березня та 28 березня.

25 березня декілька українських медіа отримали анонімні листи з погрозами – "Європейська правда", "Главком та запорізькі сайти 061.ua і inform.zp.ua. Їм погрожують допитами та тюремними термінами за статтями "екстремізм" та "тероризм".

Видання "Крим.Реалії" отримало на пошту електронного листа з погрозами про тюремні терміни в Сибіру за "тиражування фейків про армію росії".

Liked the article?
Help us be even more cool!