ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще одне запорізьке видання отримало листа з погрозами про тортури

25.03.2022, 23:21
Фото – wnep.com
Фото – wnep.com

Запорізький сайт inform.zp.ua отримав 25 березня на редакційну пошту листа з погрозами й вимогами до співробітників редакції звільнитися, або в разі незгоди на них чекають допити з тортурами. 

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомив головний редактор сайту.

За його словами, лист надійшов удень від користувача "Абдулхаміда Говорова" із забороненої в Україні пошти mail.ua. В листі, зокрема, йдеться, що слідчий комітет росії порушив кримінальну справу проти всіх співробітників видання. 

"Справу порушено за статтею "Екстремізм". Усі ваші контактні та персональні дані передано російським правоохоронцям. Після того як армія росії займе населенні пункти, в яких ви живете і працюєте, вас чекають допити з тортурами й тюремні терміни", – йдеться в листі.

Також у ньому наголошується, що співробітники медіа можуть фігурувати в справі як свідки й уникнути “реального покарання”, якщо ”прямо зараз звільняться зі ЗМІ”, у  якому вони працюють. Також до листа було додане фото катувань цивільних осіб людьми у військовій формі та масках.

Як повідомляв ІМІ, вже дві редакції отримали схожі листи – "Європейська правда" та запорізький сайт 061.ua. Їм також погрожують допитами та тюремними термінами за статтями "екстремізм" та "тероризм". Анонімні погрози на електронну пошту отримали також працівники видання "Главком".

Liked the article?
Help us be even more cool!