ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано обвинувальні акти щодо чотирьох працівників окупаційного каналу "Маріуполь 24"

До суду скеровано обвинувальні акти за фактами колабораціонізму щодо чотирьох громадян України, які працюють в окупованому Маріуполі на російський пропагандистський телеканал “Маріуполь 24”. 

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, йдеться про двох місцевих чоловіків, які обійняли на каналі псевдопосади технічного директора та режисера монтажу.

Обвинувачені в колабораціонізмі. Фото – Донецька обласна прокуратура

Перший, який до повномасштабного вторгнення працював на іншому місцевому телеканалі, забезпечує функціонування телевізійного обладнання задля регулярної трансляції погодженого з російськими кураторами “аудіовізуального продукту”. 

Другий монтує телепрограми й дотримується розробленого керівництвом “календарно-постановочного плану”, зазначає прокуратура.

Ще дві жінки працевлаштувалися так званими кореспондентками. Вони добирають теми й спікерів для новинних сюжетів, у яких висвітлюють діяльність окупаційної влади. “Маніпулюючи свідомістю глядачів, фейкові медійниці розповідають про роздачу паспортів РФ, називають росіян “визволителями”, закликають населення сприяти державі-агресору в проведенні “СВО” (так росіяни називають війну проти України. – Ред.)”, – зазначає прокуратура.

Обвинувачені перебувають у розшуку.

Максимальне покарання – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або вести певну діяльність на 15 років та конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – “Мариуполь 24”, роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти. 

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами кореспондентці “Маріуполь 24” Анжелі Новак, технічному директору “Маріуполь 24” Артуру Вольфу, пропагандистці каналу Ксенії Місюревич, режисеру монтажу “Маріуполь 24” Ігорю Бєлінському. А в листопаді 2023 року Маріупольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно пропагандистки “Мариуполь 24” Софії Тетеріної: їй інкримінують колабораційну діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!