ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До Ради надійшла заява Ткаченка про звільнення

Фото – golos.com.ua
Фото – golos.com.ua

До Верховної Ради надійшла заява від Олександра Ткаченка про звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики України за власною ініціативою. 

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у своєму фейсбуці.

“Заява буде розглянута на найближчому пленарному засіданні”, – написав спікер.

Він також оприлюднив фото відповідної заяви.

Як повідомляв ІМІ, 20 липня Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики.

Після цього міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що спочатку подав заяву про відставку і лише потім дізнався про прохання Зеленського. Водночас ще вдень 20 липня в інтерв’ю Радіо Свобода Ткаченко заявив, що не збирається у відставку.

Раніше петиція на сайті Кабінету Міністрів України із закликом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля ініціювати звільнення Олександра Ткаченка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

11 листопада 2021 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Причиною, за його словами, стало рішення забрати Держкіно в Міністерства культури та інформполітики й передати його в управління Кабміну, а також сума, передбачена в держбюджеті-2022 на культуру.

Проте Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав наміру Ткаченка піти у відставку, його заяву офіційно не зареєстрували у Верховній Раді. Ткаченка призначено міністром у 2020 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!