ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 9 червня продовжено термін подання заявок на стипендіальну програму ім. Вацлава Гавела

04.06.2019, 15:09
Фото – radiosvoboda.org

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода та Міністерство закордонних справ Чехії продовжили до 9 червня терміни подання заявок для участі в стипендіальній програмі імені Вацлава Гавела для журналістів на 2019/2020 роки, повідомляє Радіо Свобода.

Мета програми полягає в тому, щоб допомогти журналістам із країн, у яких бракує свободи преси, реалізуватися з дотриманням професійних стандартів. Програма ґрунтується на вірі колишнього Президента Чехії Вацлава Гавела у визначальну роль журналістики в опорі тиранії. Крім Радіо Свобода та МЗС Чехії, програму підтримує також Фонд Дагмар та Вацлава Гавелів VIZE97.

Учасниками можуть стати журналісти з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії.

Участь у програмі триватиме приблизно вісім місяців. Стипендіатів спершу на два тижні спрямують до місцевого бюро Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, де вони отримають уявлення про місцеву роль і редакційну практику Радіо Свобода і познайомляться з колегами. Наступні пів року стипендіати проведуть у штаб-квартирі в Празі, де у своїй мовній редакції навчатимуться в процесі спільної роботи з досвідченими професіоналами Радіо Свобода. Після перебування в столиці Чехії стипендіати повернуться до бюро у своїй країні, де продовжать роботу ще протягом місяця.

Очікується, що після цієї програми стипендіати покращать свої журналістські навички, розширять професійний кругозір і поглиблять розуміння проблем і завдань, з якими стикається їхня країна. Також вони краще зрозуміють роль незалежних ЗМІ у своєму регіоні.

Стипендіальна програма триватиме вісім місяців, орієнтовно з 18 листопада 2019 року до 26 червня 2020 року. На час програми переможець отримуватиме щомісячну стипендію – розмір відповідатиме шкалі заробітної плати конкретного бюро. Також покриватимуться кошти на дорогу і проживання для поїздки до Праги. Тим стипендіатам, які будуть змушені переїхати до столиці, щоб працювати в місцевому бюро, можуть тимчасово надати корпоративну квартиру.

Усі необхідні для подання заявки матеріали потрібно надіслати англійською мовою за формою, доступною за цим посиланням. Заявка повинна містити автобіографію, мотиваційний лист, лист Гавелу, два рекомендаційні листи і три зразки робіт.

Liked the article?
Help us be even more cool!