ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати запропонували для радіо квоту пісень українською мовою

08.02.2016, 13:34

Народні депутати пропонують встановити для радіоринку квоти не лише музичних творів українських авторів і виконавців, а й пісень українською мовою. Про це йдеться у законопроекті №3822 “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)”, повідомляє Media Sapiens.           

Даний законопроект 28 січня зареєстрували народні депутати Олег Медуниця (“Народний фронт”), Ігор Артюшенко (“Блок Петра Порошенка”), Іван Крулько (“Батьківщина”) та Олег Ляшко (“Радикальна партія”).

Чинним законом для радіо встановлено квоту 50% музичних творів українських авторів і виконавців від загального щотижневого обсягу мовлення.

Автори законопроекту пропонують цю ж квоту вираховувати із загального щодобового, а не щотижневого обсягу мовлення, а також додатково запровадити квоту пісень державною мовою в розмірі 75% від загального обсягу пісень українських авторів і виконавців. При цьому радіоорганізації повинні будуть забезпечувати дотримання такого співвідношення рівномірно протягом усього ефірного часу.

З ініціативою подібного законопроекту виступив на початку січня віце-прем’єр-міністр культури В'ячеслав Кириленко, який закликав прийняти зміни до закону, які дозволять відбирати ліцензії у FM-радіостанцій, що не транслюють в ефірі пісні українською мовою.

28 січня низка українських артистів і співаків звернулися до Президента України Петра Порошенка з вимогою заборонити імпорт і трансляцію відео- й аудіопродукції Російської Федерації як такої, що несе елементи пропаганди.

Проти квотування виступають найбільші українські радіохолдинги. «Квотування – це не метод розвивати українську культуру та українську пісню. Розвиток будь-якої сфери потребує послідовних кроків і конструктивних дій, а не квотування і заборон», - заявила радіогрупа «Тавр Медіа» та закликала артистів, продюсерів і Міністерство культури до спокійного діалогу щодо квот і перемоги здорового сенсу та конструктивних ідей.

Радіогрупа Українського медіахолдингу (УМХ) акцентувала, що квотування не дає розвиватися вузькоформатним радіостанціям, яким українського контенту не вистачає. Радіогрупа УМХ вбачає в цьому ризик перетворення всіх радіостанцій України на клони одна одної.    

Liked the article?
Help us be even more cool!