ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР відмовилося розслідувати напад на журналіста Радіо Свобода, який постраждав під Радою

04.03.2020, 11:50
Фото – фейсбук Сергія Нужненка
Фото – фейсбук Сергія Нужненка

У Державному бюро розслідувань заявили про відсутність підстав розслідувати звернення фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка про неправомірні дії силовиків у сутичках 17 грудня 2019 року біля Верховної Ради, унаслідок яких і постраждав журналіст повідомляє Радіо Свобода

"Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, розглянуто усну заяву Нужненка С. від 17.12.2019 щодо можливих неправомірних дій працівників правоохоронних органів. Перевіривши обставини, зазначені в наявних матеріалах, встановлено, що на даний час підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні, про що повідомлено заявника", – йдеться у відповіді на запит Радіо Свобода.

19 грудня 2019 року прессекретарка Печерського райвідділу поліції Києва Ксенія Тищенко повідомила “Детектору медіа”, що поліція передасть до ДБР матеріали провадження щодо постраждалого фотокореспондента "для об’єктивного розслідування". У коментарі прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова тоді сказала, що не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня 2019 року в Києві співробітники Національної гвардії та поліції розбили камеру й окуляри журналістові Радіо Свобода Сергію Нужненку. Інцидент стався, коли журналіст висвітлював сутички між правоохоронцями і мітингувальниками під Верховною Радою. 

17 грудня 2019 року журналістка hromadske Вікторія Рощина та оператор Олексій Нікулін постраждали під час сутичок на мітингу біля Верховної Ради: їх забризкали сльозогінним газом, у Рощини вибили з рук телефон, коли вона фільмувала сутички. Крім того, у бік журналістів летіли палиці від наметів, які протестувальники хотіли встановити біля будівлі парламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!