ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов повідомив про п'ять суб'єктів подання до реєстру олігархів

30.06.2022, 13:45
Фото - Reuters
Фото - Reuters

Для внесення до переліку олігархів є пять суб'єктів подання. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. 

Данілов повідомив, що механізм формування реєстру олігархів запущено. 

“Підставою для включення до Реєстру є рішення РНБО. 5 суб’єктів подання. Деокупація, дерусифікація й деолігархізація!”, – написав він у твіттер.

Деталей щодо субʼєктів подання він не уточнив.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня про створення реєстру олігархів.

5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Згідно з законом, олігархом вважатиметься особа, яка одночасно відповідає щонайменше трьом з таких ознак:

1) бере участь у політичному житті;

2) має значний вплив на засоби масової інформації;

3) є кінцевим бенефіціарним власником суб’єкта господарювання, який після дня введення в дію цього закону є суб’єктом природних монополій або займає монопольне (домінуюче) становище на ринку відповідно до Закону України «Про захист економічної конкуренції» та протягом одного року поспіль підтримує або посилює таке становище;

4) підтверджена вартість активів особи та суб’єктів господарювання, бенефіціаром яких вона є, перевищує 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

11 травня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що в Україні 13 осіб можна зарахувати до категорії олігархів.

Liked the article?
Help us be even more cool!