ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Триває збір та аналіз інформації про те, хто може потрапити до реєстру олігархів – Малюська

05.07.2022, 10:14

Міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що наразі триває збір та аналіз інформації стосовно того, хто може потрапити до реєстру олігархів і які наслідки це матиме.

Про це він розповів в ефірі "Україна 24", повідомляється на фейсбук-сторінці Мін'юсту.

"Указом Президента України було затверджено положення про Реєстр олігархів. На жаль, з початком повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави пріоритетність закону про деолігархізацію дещо знизилася. Втім, він не втратив своєї актуальності. Наразі триває збір та аналіз інформації стосовно того, хто може потрапити до цього реєстру і які наслідки це матиме. Оскільки закон про деолігархізацію був введений у дію ще на початку травня цього року, юридично така опція вже є", – сказав Малюська. 

За його словами, додаткової актуальності виконанню цього закону надали також висновки європейської комісії, яка рекомендувала імплементувати такий закон. 

І це, додав міністр, "є передумовою для початку переговорів про вступ України до ЄС не як кандидата, а вже як повноправного члена спільноти".

Як повідомляв ІМІ, 29 червня Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня про створення реєстру олігархів.

5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Liked the article?
Help us be even more cool!