ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чотирьох киян за поширення роботи ППО засудили до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном

Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Районні суди Києва ухвалили вироки чотирьом мешканцям столиці, які поширювали відео роботи ППО, – покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі кожному зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на строк від одного до трьох років відповідно.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Їх обвинуватили в поширенні несанкціонованої інформації про розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, обвинувачені в травні 2023 року під час ракетних атак РФ по території Києва знімали та поширювали через месенджери та соцмережі розміщення ЗСУ, скерування систем ППО, а також результати ураження повітряних цілей. У липні обвинувальні акти стосовно них передали до райсудів Києва.

Усі фігуранти визнали свою провину в повному обсязі, суди вироками затвердили угоди про визнання винуватості. Вироки набрали чинності.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня СБУ оголосила підозри кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

2 червня Солом’янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт блогерку Інну Чернецьку (Воронову), яка оприлюднила в соцмережі відео роботи української протиповітряної оборони під час обстрілів Києва 16 травня. Згодом Дніпровський районний суд Києва засудив її до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном.

Також 2 червня суд відправив під домашній арешт інших блогерів, яких підозрюють у поширенні в інтернеті інформації про роботу ППО та наслідки ураження повітряних цілей.

Liked the article?
Help us be even more cool!