ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив під домашній арешт блогерку, яка “засвітила” у соцмережі роботу ППО

02.06.2023, 12:01
Фото - Watchers.Media
Фото - Watchers.Media

Солом’янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт блогерку Інну Чернецьку (Воронову), яка оприлюднила у соцмережі відео роботи української протиповітряної оборони під час обстрілів Києва 16 травня.

Таке рішення суд ухвалив 2 червня, повідомляє Watchers.Media.

Прокурор наполягав на цілодобовому домашньому арешті, тоді як захист просив про особисте зобов’язання. 

Суд проводив слухання щодо другої блогерки також у закритому режимі. Прокурор заявив: у матеріалах клопотання містяться відомості про розташування ППО.

Прокуратура підозрює блогерку у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, Міноборони України або іншими держорганами в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 ККУ). 

Захист жінки переконував: злого умислу у Чернецької не було.

Підозрювана – дружина одіозного Юрія Чернецького, якому інкримінують збут наркотиків.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня СБУ оголосила підозри кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

Однією з цих блогерів є ексдружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці, співачка Інна Воронова. Їй оголосили підозру за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). 

Санкція статті передбачає ув’язнення на термін від 5 до 8 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!