ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підготувала підозри блогерам, які поширили відео роботи ППО

31.05.2023, 12:50
Фото - ua.news
Фото - ua.news

Служба безпеки України за процесуального керівництва Київської міської прокуратури в середу оголошує підозру кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Підозру підготовано за статтею "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану".

Однією з цих блогерів є ексдружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці, співачка Інна Воронова, пише видання.

Як повідомило MediaSapiens джерело у спецслужбі, Вороновій оголосили підозру за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає ув’язнення на термін від 5 до 8 років.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України встановила особи шістьох мешканців Києва, які у ніч на 16 травня незаконно поширювали у соцмережах інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на столицю. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

31 травня 2023 року поліція Києва встановила дев’ятьох мешканців міста, які публікували у соцмережах відео роботи протиповітряної оборони під час чергової повітряної атаки РФ на столицю. Їх передали СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!