ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівська поліція закриває "журналістські" справи, але прокуратура перевіряє законність

01.10.2021, 10:16
Фото – пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
Фото – пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Правоохоронці відкрили за третій квартал цього року кілька проваджень за заявами журналістів щодо перешкоджання діяльності, але поліція закрила їх через відсутність складу злочину.

Про це йшлося під час зустрічі працівників ЗМІ Чернігівщини та представника ГО “Інститут масової інформації” з керівництвом Чернігівської обласної прокуратури 30 вересня.

Зокрема, поліція закрила провадження щодо перешкоджання журналістській роботі в справі ніжинської журналістки Яни Хмелюк, що заявила в липні 2021 року про кібербулінг після публікації її матеріалів, у яких висвітлювалося  протистояння місцевих ветеранів АТО з УПЦ (МП). Провадження було закрите 10 вересня, але прокуратура наразі перевіряє законність такого рішення поліції. 

Водночас тривають слідчі дії, що були поновлені після втручання прокуратури, в інциденті щодо Прилуцького телебачення з представниками місцевого козацького полку. Останні, за свідченням журналістів, у вересні 2020 року прибули на телеканал з'ясовувати стосунки з журналістами та заважали роботі каналу. 

Загалом у Чернігівській області наразі зареєстровано шість кримінальних проваджень за “журналістськими” статтями – про перешкоджання роботі та пошкодження майна представників ЗМІ.

Заступник керівника обласної прокуратури Андрій Никифорук також закликав присутніх журналістів провести в редакціях роз’яснювальні розмови щодо етики поведінки представників ЗМІ та запевнив, що прокуратура оперативно реагуватиме на вияви порушень прав журналістів. 

Нагадаємо, це вже друга зустріч у такому форматі, перша відбулася 1 червня 2021 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!