ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов погодився стати позаштатним радником міністра оборони

21.12.2020, 10:30
Фото – фейсбук Юрія Бутусова
Фото – фейсбук Юрія Бутусова

Головний редактор інтернет-видання “Цензор.Нет” Юрій Бутусов прийняв пропозицію міністра оборони Андрія Тарана стати його позаштатним радником на два місяці.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці за результатами зустрічі з міністром оборони Андрієм Тараном.

“Я прийняв рішення за результатами бесіди прийняти пропозицію стати позаштатним радником міністра оборони терміном на два місяці”, – написав журналіст.

За його словами, міністр запропонував йому чотири посади: начальник управління нормативно-методичного забезпечення та моніторингу нерухомості і земель Міноборони; начальник одного з управлінь в департаменті військово-технічної політики; начальник директорату інформаційної політики; позаштатний радник міністра оборони на громадських засадах для висвітлення проблем некомпетентності та корупції в структурах МО і ЗСУ, “без зарплати, без кабінету, без якихось повноважень, тобто я залишаюся працювати журналістом”.

Як зазначив Бутусов, ці посади “ні на що не впливають в Міноборони й ніякого доступу до прийняття рішень не забезпечують”.

“Інші запропоновані мені третьорядні позиції вимагають залучення профільних фахівців, а не журналіста”, – написав журналіст.

Причиною “такого дивного запрошення через фейсбук” Бутусов назвав свої публікації на теми Міноборони, які “мають великий резонанс у керівництві країни”. 

За два місяці Бутусов має зробити серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії. 20 лютого він повинен підготувати підсумкову доповідь, за результатами якої повідомить, чи залишиться радником.

“У мене не буде свого кабінету в МО, я не буду “вирішувати питання”, розставляти “своїх людей”, я залишаюся журналістом. Тепер чекаю відповіді від Міноборони, щоб міністр публічно підтвердив свою пропозицію в тій же манері, в якій він і звернувся спочатку”, – написав Бутусов.

Як повідомляв ІМІ, 19 грудня мала відбутися зустріч міністра оборони Андрія Тарана з журналістом Юрієм Бутусовим.

8 грудня Міністерство оборони України запропонувало головному редакторові інтернет-видання “Цензор.Нет” Юрію Бутусову “зайняти одну з міністерських позицій”.

Юрій Бутусов повідомив, що погодиться працювати в Міністерстві оборони України, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам.

8 грудня Юрій Бутусов заявив, що приймає пропозицію міністерства та опублікував програму дій.

9 грудня Міноборони повідомило, що ознайомилось із програмою журналіста, яка “демонструє нерозуміння меж та змісту функціональних обов’язків посад, на які він претендує”. Водночас Бутусова запросили 10 грудня на співбесіду.

10 грудня Бутусов повідомив, що жоден співробітник Міноборони протягом 9 грудня з ним не зв'язався і він не отримав ніяких пропозицій відвідати міністерство.

У відповідь на це Міноборони заявило, що “за результатами розмови з шановним журналістом кадрові служби змушені повідомити про відсутність вакансій, відповідних рівню його амбіцій, котрі наразі перевищують його рівень необхідних компетенцій”.

Журналіст заявив, що позиватиметься до суду проти Міноборони та вимагатиме вибачень за публічні образи.

Liked the article?
Help us be even more cool!