ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бігуса внесли до бази "Миротворця"

19.08.2020, 16:56
Фото – скріншот з відео Дениса Бігуса
Фото – скріншот з відео Дениса Бігуса

Сайт “Миротворець” вніс журналіста, редактора та ведучого телепередачі “Наші гроші з Денисом Бігусом” до своєї бази через сюжет про сина екссекретаря РНБО Ігоря Гладковського і розкрадання в оборонній промисловості.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Миротворець”.

“Бігус Денис. Маніпулювання суспільно значущою інформацією з метою підриву довіри до державних інституцій України. Поширення завідомо неправдивої інформації з метою підриву довіри до державних інституцій України”, – йдеться на сайті “Миротворець”. 

Як приклад такої діяльності Бігуса “Миротворець” навів повідомлення корпорації “Богдан” про те, що 3 липня Подільський районний суд Києва визнав недостовірним і таким що порушує особисті немайнові права Ігоря Гладковського, відеосюжет про розкрадання в оборонній промисловості (т.зв. справа Свинарчуків). 

Як пише видання, “Миротворець” пов’язують із заступником міністра внутрішніх справ МВС Антоном Геращенком. Сайт декларує, що публікує інформацію про людей, які становлять загрозу українській державі та суспільству, скоїли злочини проти основ національної безпеки.

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році сайт “Миротворець” тричі оприлюднював списки журналістів з їхніми даними. Вперше “Миротворець” оприлюднив список із більш ніж 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня 2016 року. 20 травня 2016 року “Миротворець” удруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

24 травня 2016 року сайт центру “Миротворець” опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих у так званій “ДНР”.

Факт опублікування спричинив широкий резонанс не лише в Україні, а й за кордоном. Журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських і міжнародних медіаорганізацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних "ДНР" / "ЛНР" “акредитацію”, і закликали владу відкрити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України "Про захист персональних даних", тиску та погроз щодо журналістів, які зазначені в списку.

11 травня 2016 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

2 червня 2016 року слідче управління Головного управління Національної поліції в місті Києві закликало представників ЗМІ, чиї прізвища та контактні дані оприлюднив сайт “Миротворець” та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їхній законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУ НП в місті Києві для давання свідчень із приводу зазначених фактів.

16 жовтня 2019 року заступник голови Моніторингової місії Бенджамін Моро закликав Верховну Раду ініціювати закриття сайту “Миротворець”. На думку представників організації, сайт містить особисті дані осіб, що є порушенням законодавства і становить небезпеку.

17 жовтня 2019 року голова ВР Дмитро Разумков заявив, що Верховна Рада не уповноважена ініціювати закриття будь-яких інтернет-ресурсів.

Liked the article?
Help us be even more cool!