ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bellingcat розслідуватиме обставини смерті голови "Білоруського дому в Україні"

03.08.2021, 15:32
Фото - Reuters/РБК-Україна
Фото - Reuters/РБК-Україна

Сайт журналістських розслідувань Bellingcat розслідуватиме обставини смерті голови “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному з парків Києва.

Про це в ефірі російської радіостанції “Эхо Москвы” сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

В Bellingcat припускають, що смерть Віталія Шишова може бути пов'язана зі спецоперацією спецслужб. Грозєв не сумнівається, що це не було самогубство.

“Навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не буде повної картини подій. Ми можемо припустити, що це спецоперація, це факт. Ми кілька днів працюємо над інформацією, яку ми домоглися, що у Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство”, – сказав Грозєв.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.

3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

3 серпня голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що поліція має дві основні версії смерті голови громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова - самогубства або скоєння умисного вбивства з імітуванням самогубства.

Liked the article?
Help us be even more cool!