ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєву та "Схемам" присудили премію "Вільна преса Східної Європи 2020"

18.08.2020, 14:30
Фото - Схеми
Фото - Схеми

Проєкту журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” присуджено міжнародну премію “Вільна преса Східної Європи 2020” (Free Media Awards) за розслідувальну журналістику.

Про це повідомили засновники премії – німецький фонд “Цайт-Штіфтунг” ім. Ебелін і Герда Буцеріуса (ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) і норвезька “Фундація Свобода слова” (The Fritt Ord Foundation), повідомляє Радіо Свобода.

“Телевізійна програма “Схеми” – це взірець розслідувальної журналістики. Програма є спільним проєктом Радіо Свобода та UA:Перший. Завдяки своїм розслідуванням редакція щотижневої програми проливає світло на політичну корупцію та політичні зв'язки. На журналістів та команду неодноразово скоювали напади у зв’язку з їхньою роботою”, – йдеться на сайті Free Media Awards.

Цьогоріч премією також відзначено українського журналіста й автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва, азербайджанського фотографа Азіза Карімова і російські видання “Медиазона” та “Проект.Медиа”.

“Станіслав Асєєв – відомий журналіст і письменник із Донецька в Україні. У 2017 році його затримали сепаратистські сили і катували в неволі. До того його репортажі – написані під вигаданим ім’ям – були важливим джерелом інформації про життя за лінією фронту на сході України”, – йдеться в повідомленні.

“Цьогорічні премії “Вільної преси” присуджені хоробрим журналістам та редакціям, які безстрашно викривають корупцію і зловживання владою, порушення прав людей і які не піддаються залякуванням їхньої влади. Таким чином вони захищають свободу преси, яка є наріжною для функціонування громадянського суспільства”, – пояснив Майкл Гьорінг, генеральний директор ZEIT Foundation.

Проєкт “Схеми” був номінований на здобуття премії Юрієм Дуркотом – українським письменником і перекладачем та одним з членів журі.

Церемонія нагородження і конференція у зв’язку з пандемією відбудуться в червні 2021 року в Гамбурзі (Німеччина).

Премія ім. Герда Буцеріуса “Вільна преса Східної Європи” вручається щорічно, починаючи з 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі.

Liked the article?
Help us be even more cool!