ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АРМА передасть 148 картин Медведчука Національному художньому музею

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передасть 148 картин, що належали обвинуваченому в держзраді екснардепу Віктору Медведчуку, Національному художньому музею України для збереження культурної спадщини.

Про це повідомляється на сайті АРМА.

АРМА зазначає, що отримало висновки експертів щодо арештованих картин (у межах однієї ухвали суду), що належали Медведчуку. 

Картини, вилучені у Віктора Медведчука. Фото – АРМА

Із 284 арештованих картин:

  • 148 картин будуть передані до Національного художнього музею України, щоб стати надбанням майбутніх поколінь  українців.
  • 136 картин, які не мають значної культурної цінності, будуть реалізовані через Прозорро.Продажі. Отримані кошти будуть спрямовані на потреби Збройних сил України.

АРМА зазначає,  що арештовані твори мистецтва будуть максимально ефективно використані в інтересах держави: цінні експонати будуть збережені для майбутніх поколінь, а кошти від продажу картин, які не мають ознак культурної спадщини, спрямують на потреби Сил оборони України.​​​​​​​​​​​​​​​​

Як повідомляв ІМІ, раніше експерти-мистецтвознавці визначили, що 112 картин обвинуваченого в держзраді нардепа Віктора Медведчука – твори відомих українських митців XX століття. 

У квітні 2024 року Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) просило провести експертизу творів мистецтва, вилучених в обвинуваченого в держзраді екснардепа Віктора Медведчука, і передати їх українським музеям, чиї колекції постраждали внаслідок війни або були викрадені під час окупації. У міністерстві зазначили, що культурна цінність цих творів мистецтва може значно перевищувати економічну. 

Справа Медведчука

Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку “Азов”. Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У травні 2023 року дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області задовольнила скаргу адвокатів Іллі Костіна та Романа Титикала й позбавила підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука права на ведення адвокатської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!