ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АРМА: 112 картин Медведчука мають історичну та культурну цінність

Картини, вилучені у Віктора Медведчука/Фото - АРМА

Експерти-мистецтвознавці визначили, що 112 картин обвинуваченого в держзраді нардепа Віктора Медведчука твори відомих українських митців XX століття. 

Про це повідомила пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту архівів.

Загалом експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин, які зберігалися там із 2022 року. З них 112 картин визнано такими, які мають культурну та історичну цінність. 

Тож під час наступного засідання конкурсної комісії вирішиться питання щодо призупинення процедури продажу цих картин та передання їх до Національного музею України для збереження. Твори, які не мають культурної та історичної цінності, продадуть через електронний майданчик “Прозорро.Продажі”, а отримані кошти поповнять бюджет України. 

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) просило провести експертизу творів мистецтва, вилучених в обвинуваченого в держзраді екснардепа Віктора Медведчука, і передати їх українським музеям, чиї колекції постраждали внаслідок війни або були викрадені під час окупації. У Міністерстві зазначили, що культурна цінність цих творів мистецтва може значно перевищувати економічну. 

Справа Медведчука

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У лютому 2023 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук наразі намагається потрапити до владного середовища РФ, показуючи себе як суперексперта з українського питання.

У травні 2023 року дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області задовольнила скаргу адвокатів Іллі Костіна та Романа Титикала й позбавила підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука права на ведення адвокатської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!