ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчуку заборонили вести адвокатську діяльність

24.05.2023, 17:10
Фото – фейсбук Володимира Зеленського
Фото – фейсбук Володимира Зеленського

Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області задовольнила скаргу адвокатів Іллі Костіна та Романа Титикала та позбавила підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука права на ведення адвокатської діяльності, повідомляє рух "Чесно" з посиланням на адвоката Романа Титикала.

За результатами розгляду скарги дисциплінарна палата дійшла висновку про наявність у діях адвоката Віктора Медведчука ознак дисциплінарного проступку, а отже й про наявність підстав для порушення дисциплінарної справи щодо нього. Крім того, на стадії перевірки доводи скаржників щодо порушення адвокатом Медведчуком обраного стосовно нього запобіжного заходу спростовано не було.

Під час розгляду дисциплінарної скарги адвокат Медведчука, Олексій Калінніков, зі слів Титикала, зазначив, що обидва скаржники мають політичні погляди, протилежні його власним. Зокрема, Ілля Костін є військовослужбовцем ЗСУ, а Роман Титикало – депутатом Київської облради від партії ЄС. 

Натомість зрадник Віктор Медведчук запевняє, що не має проросійських чи українофобських політичних поглядів і його безпідставно звинувачують у проросійській позиції та захисті російських інтересів.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку “Азов”. Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У лютому 2023 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук наразі намагається потрапити до владного середовища РФ, показуючи себе як сурперексперта з українського питання.

Liked the article?
Help us be even more cool!