ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Apple забороняє українцям показувати втрати росії в живій силі, бо це "неетично"

15.07.2022, 16:45
Фото – noticiasvillariva.com.do
Фото – noticiasvillariva.com.do

Український розробник Alty отримав від Apple застереження щодо свого iOS-застосунку, який показує втрати російської армії в живій силі, а також у техніці. В Apple вимагали видалити із застосунку дані про кількість мертвих військових рф, бо інакше приберуть його з доступу.

Про це AIN.ua розповіли в компанії Alty.

Як нагадує видання, компанія Alty за підтримки Генерального штабу Збройних сил України запустила мобільний застосунок для трекінгу втрат окупантів “Русский корабль, иди нах@й” (РКИН). Головний екран відбиває кількість втрат щодо окремих категорій, зокрема втрати особового складу ворога.

Як розповіли в компанії, після англомовної локалізації застосунку до них звернулася Apple із проханням прибрати дані про втрати: спочатку взагалі всі дані. Після перемовин з розробником та апеляції на це рішення лишили вимогу щодо втрат у живій силі:

“Спиралися на внутрішню етичну політику компанії і називали подібний контент potentially objectionable content. Ми довго сперечалися з Apple, приводили їм усі підтверджувальні дані щодо відкритих джерел, щодо співпраці із ЗСУ і їхнім “благословенням” на створення цього застосунку, але вони поставили нам такі умови: або ми прибираємо цю статистику, або вони видаляють застосунок з магазину”, – повідомила виданню компанія.

Як пояснюють в Alty, компанія мала піти на ці умови, щоб зберегти застосунок. Хоча наразі й отримує багато запитань від користувачів, які стурбовані цим рішенням.

“Ми їх дуже добре розуміємо, але вдіяти з цим поки що нічого не можемо. Перемовини з Apple щодо повернення цього блоку ми продовжуємо вести. Вже є кілька ідей їм на розгляд, але чи приймуть вони їх, на жаль, зараз сказати складно”, – зазначили в компанії.

Наразі обидва застосунки з англомовною локалізацією доступні в магазинах, але в одному з них не відбиваються втрати окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!