ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила 154 поширювачі фейків про коронавірус

13.04.2020, 13:35
Фото – theolivepress.es
Фото – theolivepress.es

За період карантину через пандемію COVID-19 Служба безпеки України викрила 154 агітатори, які поширювали фейки про коронавірус, та заблокувала 2 тисячі інтернет-спільнот із загальною аудиторією понад 700 тисяч підписників.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає СБУ, інтернет-контент подібної тематики здебільшого поширюється з російського інформаційного простору та спрямований на  створення штучної паніки або містить заклики до порушення умов карантину.

Зокрема, серед виявлених 154 осіб СБУ вже встановила вісім інтернет-агітаторів, які цілеспрямовано діяли за завданням російської сторони. Такі агітатори працювали в Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні та Києві. Щодо них слідчі СБУ розпочали кримінальні провадження за статтями 109 і 110 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Інформація про інших 146 осіб спрямована до Нацполіції. Третину з них уже притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть спричинити паніку чи порушення громадського порядку.

Liked the article?
Help us be even more cool!